Δημόσιο

Μαθήματα καποέιρα για παιδιά του Κέντρου Υποδοχής Ευάλωτων - Αιτούντων Άσυλο

Μαθήματα καποέιρα για παιδιά του Κέντρου Υποδοχής Ευάλωτων - Αιτούντων Άσυλο Μαθήματα καποέιρα για παιδιά του Κέντρου Υποδοχής Ευάλωτων - Αιτούντων Άσυλο Φωτογραφία: Μαθήματα καποέιρα για παιδιά του Κέντρου Υποδοχής Ευάλωτων - Αιτούντων Άσυλο
Μαθήματα καποέιρα για παιδιά του Κέντρου Υποδοχής Ευάλωτων - Αιτούντων Άσυλο Μαθήματα βραζιλιάνικης τέχνης Καποέιρα διδάσκονται από τον Απρίλιο τα παιδιά στο Κέντρο Υποδοχής Ευάλωτων - Αιτούντων 'Ασυλο των Γιατρών του Κόσμου, όπου φιλοξενούνται μονογονεϊκές οικογένειες, άνδρες και γυναίκες χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και πηγή εισοδήματος.

"Το μικρότερο παιδί είναι 4 ετών και το μεγαλύτερο 12" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δάσκαλός τους Monitor Giorgos (Τζιγκουνάκης Γιώργος) από την Ακαδημία Capoeira Banzo de Senzala, στη σχολή Dance up Studio στο Μοναστηράκι. Τα παιδιά κάνουν ακροβατικά, μαθαίνουν ρόδες, κατακόρυφους, να τραγουδούν, κάποια παίζουν και όργανα. Η καποέιρα εμπεριέχει στοιχεία πολεμικής τέχνης μουσικής, χορού, παιχνιδιού, ακροβασίας, φιλοσοφίας και άθλησης. "Τα παιδιά, γελούν, εκφράζονται, γυμνάζονται και συγχρόνως μαθαίνουν την έννοια της ομάδας, του σεβασμού, της αλληλεπίδρασης και της συνεργασίας, ενώ ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η κοινωνικοποίησή τους", εξηγεί ο κ. Τζιγκουνάκης.

"Η συνεργασία με την ακαδημία banso ξεφεύγει από τα τετριμμένα πλαίσια" υπογραμμίζει ο κ. Υφαντής, κοινωνικός λειτουργός στους Γιατρούς του Κόσμου. "Πολλά παιδιά έχουν περάσει τραυματικές εμπειρίες, έχουν χωριστεί από τη μητέρα ή τον πατέρα για πολλούς μήνες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ή στην είσοδό τους στην Ελλάδα και διαμένουν μαζί μας μέχρι να επανενωθούν με τους οικείους τους" περιγράφει ο Τάσος Υφαντής.

Το Κέντρο Υποδοχής Ευάλωτων - Αιτούντων 'Ασυλο αποτελεί μια δομή φιλοξενίας δυναμικότητας 70 θέσεων προσωρινού χαρακτήρα και η πλειονότητα των ανθρώπων που διαμένουν εκεί πρόκειται να ταξιδέψει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Υφαντής. Εκτός από τα μαθήματα καποέιρα, τα παιδιά παρακολουθούν μουσικοθεατρικά εργαστήρια, μαθήματα στο σχολείο, πηγαίνουν εκδρομές, ενώ προσφέρονται και μαθήματα ελληνικών για τους γονείς.