Δημόσιο

ΕΛΕΤΑΕΝ: Συνεχίζεται η ανάπτυξη των αιολικών πάρκων

ΕΛΕΤΑΕΝ: Συνεχίζεται η ανάπτυξη των αιολικών πάρκων ΕΛΕΤΑΕΝ: Συνεχίζεται η ανάπτυξη των αιολικών πάρκων Φωτογραφία: ΕΛΕΤΑΕΝ: Συνεχίζεται η ανάπτυξη των αιολικών πάρκων
ΕΛΕΤΑΕΝ: Συνεχίζεται η ανάπτυξη των αιολικών πάρκων Ξεπέρασε τα 2000 μεγαβάτ η ισχύς των αιολικών πάρκων στη χώρα στο πρώτο τετράμηνο του 2015, συνεχίζοντας τη δυναμική ανάπτυξης που καταγράφηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Εκπρόσωποι του κλάδου της αιολικής ενέργειας επεσήμαναν σήμερα ότι εφόσον λήξει η αβεβαιότητα αναφορικά με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους οι επενδύσεις θα αυξηθούν περαιτέρω καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, δυναμικό και κεφάλαια.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου που εορτάζεται στις 15 Ιουνίου η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) ανακοίνωσε σήμερα ότι από την αρχή του έτους εγκαταστάθηκαν 103 μεγαβάτ νέας αιολικής ισχύος ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ των πάρκων στα 2081,5 μεγαβάτ. Επιπλέον βρίσκονται υπό κατασκευή ή έχουν συμβολαιοποιηθεί άλλα 198 μεγαβάτ από τα οποία τα 100 αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στη χρονιά.

Ωστόσο η αιολική ισχύς υπολείπεται κατά 50 % του στόχου με βάση το ισχύον πρόγραμμα ανάπτυξης για τις ανανεώσιμες πηγές, που ήταν 4.000 μεγαβάτ για το 2015.

Ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Γ. Τσιπουρίδης ζήτησε συμμετοχή του κλάδου στη διαβούλευση για το νέο πλαίσιο αποζημίωσης των ανανεώσιμων πηγών καθώς και στη διαμόρφωση των θέσεων για τους κλιματικούς στόχους το 2030.

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, αφίσας, ποίησης καθώς και εκδήλωση στο Σύνταγμα την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου όπου η ΕΛΕΤΑΕΝ θα μοιράσει ενημερωτικό υλικό, φυλλάδια και περιοδικά για την αιολική ενέργεια.