Δημόσιο

Εκδηλώσεις στην Καρδίτσα για τον εορτασμό της αυγουστιάτης πανσελήνου

Εκδηλώσεις στην Καρδίτσα για τον εορτασμό της αυγουστιάτης πανσελήνου Εκδηλώσεις στην Καρδίτσα για τον εορτασμό της αυγουστιάτης πανσελήνου
Εκδηλώσεις στην Καρδίτσα για τον εορτασμό της αυγουστιάτης πανσελήνου Υπό το φως του φεγγαριού, διοργανώνοντας εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας υποδέχεται το κοινό στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, στο πλαίσιο του φετινού καθιερωμένου εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 29 Αυγούστου, στις 21:00, σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Μουζακίου, θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Φαναρίου η μουσική εκδήλωση «Kάτω από το φως του φεγγαριού» από τη μουσική ομάδα «Χρόες». Το ρεπερτόριο της βραδιάς θα περιλαμβάνει, κυρίως, κομμάτια αφιερωμένα στην πιο όμορφη πανσέληνο του χρόνου, που την ίδια στιγμή θα λάμπει στο ουράνιο στερέωμα.

Tην Κυριακή 30 Αυγούστου, στις 21:00, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει στον αρχαιολογικό χώρο του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα στη Μητρόπολη, τη Σχολή Μπαλέτου Ξένιας. Η χορογράφος και υπεύθυνη της Σχολής, Ξένια Παπαθανασίου, αντλώντας έμπνευση από το πλούσιο αρχαιοελληνικό παρελθόν, έχει στήσει ένα μοναδικό κινησιολογικό δρώμενο με τίτλο «Στη σκιά του φεγγαριού». Η μουσική υπόκρουση που θα συνοδεύει τη χορογραφία περιέχει συνθέσεις σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, όπως την επική Μυθωδία του Β. Παπαθανασίου, τις Τρωάδες της Ελ. Καραΐνδρου κ.α. Ο επιβλητικός αρχαϊκός ναός του Απόλλωνα, λουσμένος από το σεληνόφως, θα παίξει για πρώτη φορά τον ρόλο του ενεργού σκηνικού. Μπροστά και τριγύρω από το μνημείο, οι μικρές χορεύτριες της Σχολής θα επιχειρήσουν να μας ταξιδέψουν νοερά πίσω στον χρόνο, δίνοντας παράλληλα πνοή ζωής στα λησμονημένα, τη σημερινή εποχή της κρίσης, απομεινάρια του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στους αρχαιολογικούς χώρους.

Το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας απευθύνει κάλεσμα στο κοινό, να αποχαιρετήσουν μαζί το φετινό, ιστορικά δύσκολο καλοκαίρι, δίπλα στις αρχαιότητες του τόπου μας.