Δημόσιο

Διαμαρτυρία διοικητικών δικαστών για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη

Διαμαρτυρία διοικητικών δικαστών για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη Διαμαρτυρία διοικητικών δικαστών για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη
Διαμαρτυρία διοικητικών δικαστών για την κατάσταση στη Δικαιοσύνη Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, υπόμνημα στο οποίο εκφράζει την δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι προ 5μήνου είχε διαβιβάσει άλλο σχετικό υπόμνημα με 6 προτάσεις νομοθετικών πρωτοβουλιών, χωρίς όμως να υπάρξει μέχρι τώρα κάποια ανταπόκριση από την πλευρά του υπουργείου.

Η εν λόγω Ένωση επισημαίνει τις ελλείψεις στο χώρο των Διοικητικών Δικαστηρίων όπως είναι η έλλειψη σε ορισμένα Διοικητικά Δικαστήρια κονδυλίων για την αγορά της αναγκαίας χαρτικής ύλης (φάκελοι δικογραφιών, χαρτί εκτύπωσης, μελάνι κ.λπ.). Ακόμη, αναφέρεται στα οργανικά κενά των δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν με την οριστικοποίηση των προαγωγών των δικαστών, κ.λπ.

Ακόμη, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών θέτει για ακόμη μια φορά το ζήτημα της μη συμμόρφωσης της Πολιτείας στις αποφάσεις του Μισθοδικείου, που δικαίωσαν τους δικαστές και τους χορηγήθηκαν αναδρομικά οι μειώσεις των αποδοχών τους.