Δημόσιο

Δύο συγκεντρώσεις για το προσφυγικό στην πλατεία Βικτωρίας

Δύο συγκεντρώσεις για το προσφυγικό στην πλατεία Βικτωρίας Δύο συγκεντρώσεις για το προσφυγικό στην πλατεία Βικτωρίας
Δύο συγκεντρώσεις για το προσφυγικό στην πλατεία Βικτωρίας Κάτοικοι της περιοχής οργάνωσαν συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία προσφύγων στην πλατεία και ως απάντηση ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας–Πειραιά, το ΚΕΕΡΦΑ και άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και ζητώντας ανοιχτά σύνορα για αυτούς.

Η πλατεία έχει χωριστεί στα δύο από δυνάμεις των ΜΑΤ. Στην πάνω πλευρά τους βρίσκονται συγκεντρωμένες οι αντιφασιστικές οργανώσεις, ενώ από την πλευρά της οδού Αριστοτέλους έχουν συγκεντρωθεί οι διαμαρτυρόμενοι ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία βρίσκονται και εκατοντάδες πρόσφυγες οι οποίοι έφτασαν σήμερα στον Πειραιά με πλοία από την Μυτιλήνη και την Χίο.

Περίπου 150 πρόσφυγες παρέλαβε πριν από λίγο λεωφορείο του ΟΑΣΑ, που θα τους μεταφέρει στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, ενώ ειδικά δρομολόγια θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί, με προορισμό και τα υπόλοιπα κέντρα σε Γαλάτσι και Ελληνικό, καθώς αναμένονται νέες αφίξεις προσφύγων στον Πειραιά από τα νησιά, αργά το βράδυ.

Ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα οι δύο συγκεντρώσεις στην πλατεία Βικτωρίας. Λίγο μετά τις 7 διαδηλωτές αντιφασιστικών οργανώσεων πέταξαν αυγά στην ομάδα των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την παρουσία των προσφύγων και εκείνοι αποχώρησαν δηλώνοντας ότι θα καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστου.

Πριν από λίγο αποχώρησαν και οι τελευταίοι διαδηλωτές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης. Στο μεταξύ και δεύτερο λεωφορείο του ΟΑΣΑ παρέλαβε περίπου 150 πρόσφυγες με προορισμό αυτή τη φορά το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στο Γαλάτσι. Τα δρομολόγια θα συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ καθώς αναμένονται και νέες αφίξεις προσφύγων από τα νησιά στον Πειραιά.