Δημόσιο

Σε οριακό σημείο τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης

Σε οριακό σημείο τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης Σε οριακό σημείο τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης
Σε οριακό σημείο τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης Την δύσκολη  οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Κοζάνης περιέγραψε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, παρουσία και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Βαλαή, σήμερα το μεσημέρι.

Η δραματική μείωση των πόρων στην Αυτοδιοίκηση σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις από προηγούμενα έτη, τα υψηλά επίπεδα δανειοδότησης, τα μειωμένα έσοδα καθώς και τις δικαστικές αποφάσεις από εκκρεμότητες του παρελθόντος, έχουν δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ασφυξίας με αποτέλεσμα τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης να βρίσκονται σε οριακό σημείο, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κοζάνης. Ο κ. Ιωαννίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια εξορθολογισμού των οικονομικών, που έγινε το προηγούμενο διάστημα, καθώς επίσης και σε μια σειρά μέτρων για την μείωση των δαπανών αλλά και την αύξηση των εσόδων, που θα αποτελέσουν όπως επεσήμανε, προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή. 

Τόσο ο Δήμαρχος Κοζάνης όσο και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφέρθηκαν  στις σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να σταματήσει ο Δήμος να είναι ελλειμματικός και να δημιουργεί χρέη, κάνοντας λόγο για ριζική αναδιάρθρωση σε όλα τα επίπεδα των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων, στην αδρανοποίηση της ΔΕΠΕΠΟΚ, από την 1-1-2016. Άμεσα θα προχωρήσουν στην αξιοποίηση  της Δημοτικής περιουσίας, του Δημοτικού πάρκινγκ, του Σταθμού Βαρέων Οχημάτων,  του ΒΙΟΠΑ,  αλλά και της βιώσιμης λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης,  το σχέδιο της οποίας, θα τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο διάστημα. Εν τω μεταξύ σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί και το σχέδιο κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου το επόμενο διάστημα, εν αναμονή και της ολοκλήρωσης του έργου της κεντρικής πλατείας Κοζάνης.