Δημόσιο

«Αραιώνουν» οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών

«Αραιώνουν» οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών «Αραιώνουν» οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών
«Αραιώνουν» οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών Το Υπουργείο Μεταφορών με εγκύκλιο του δίνει την δυνατότητα στις Περιφέρειες της χώρας να προγραμματίζουν ανα τριάντα ημέρες εξετάσεις οδήγησης για την χορήγηση αδειών οδήγησης από 15 που ίσχυε εως τώρα. Η δυνατότητα αυτή δόθηκε λόγω της έλλειψης εξεταστών που υπάρχει σε ορισμένες Περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς πραγματοποιείται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία που προσκομίζεται το Δ.Ε.Ε. στην αρμόδια Υπηρεσία για προγραμματισμό. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με αιτιολογημένη απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη, δύναται η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς να πραγματοποιείται εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία που προσκομίζεται το Δ.Ε.Ε. στην αρμόδια Υπηρεσία για προγραμματισμό

Το υπουργείο Μεταφορών διευκρινίζει ότι με απόφασή του ο Περιφερειάρχης ορίζει τον ανώτατο ημερήσιο αριθμό επιτροπών για κάθε μήνα λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εξεταστών και το συνολικό αριθμό επιτροπών του αντίστοιχου περσινού μήνα αλλά και σε κάθε περίπτωση τις ανάγκες που υπάρχουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Τέλος η υπέρβαση του αριθμού των επιτροπών μέχρι 20% στις περιπτώσεις αυξημένων αναγκών, αναφέρεται στις ημέρες της κάθε εβδομάδας και εφόσον ο αναγκαίος αριθμός των επιτροπών έχει κατανεμηθεί ισόποσα στις ημέρες της εβδομάδας αυτής.

Σε κάθε περίπτωση η Υπηρεσία του Υπουργείου πραγματοποιεί ειδικά επιμορφωτικά προγράμματα κατάρτισης νέων εξεταστών υποψηφίων οδηγών και οδηγών, προκειμένου να υπάρχει ικανός αριθμός εξεταστών, για να ικανοποιούνται τα αιτήματα των πολιτών για τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς.