Δημόσιο

Όχι στο κλείσιμο του Αστυνομικού τμήματος Λαγανά λέει ο Δήμος Ζακύνθου

Όχι στο κλείσιμο του Αστυνομικού τμήματος Λαγανά λέει ο Δήμος Ζακύνθου Όχι στο κλείσιμο του Αστυνομικού τμήματος Λαγανά λέει ο Δήμος Ζακύνθου
Όχι στο κλείσιμο του Αστυνομικού τμήματος Λαγανά λέει ο Δήμος Ζακύνθου Το θέμα της αστυνόμευσης του Λαγανά απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου, που σύζητησε το θέμα στα εκτός ημερησίας διάταξης, μετά την απόφαση της Αστυνομίας να καταργήσει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη διάρκεια της συνεδρίασης, η αστυνομία θέλει να εξοικονομήσει τα χρήματα που δίνονται για ενοίκια στα γραφεία του Λαγανά και του Κατασταρίου που είναι γύρω στις 15.000 ευρώ.

Όμως, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο, που τάχθηκε κατά του κλεισίματος του αστυνομικού τμήματος, σε προτεραιότητα πρέπει να μπουν οι ανάγκες αστυνόμευσης της τουριστικής περιοχής του Λαγανά το καλοκαίρι γιατί πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Λαγανά Διονύσης Μποτώνης ανέφερε ότι «πρέπει να διατηρηθεί η λειτουργία του Τμήματος και να ενισχυθεί το καλοκαίρι για τις ανάγκες του τουρισμού», ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου Νίκος Τσίπηρας ζήτησε να «βρεθούν δημοτικά κτίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται και να στεγαστούν εκεί τα Τμήματα του Λαγανά και του Κατασταρίου».

Σημειώνεται ότι στον Λαγανά, κάθε καλοκαίρι καταφθάνουν χιλιάδες νεαροί τουρίστες και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, με φασαρίες και άλλα έκτροπα.