Δημόσιο

ΕΡΓΟΣΕ: Ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου-Λάρισας μέσα στο 2019

ΕΡΓΟΣΕ: Ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου-Λάρισας μέσα στο 2019 ΕΡΓΟΣΕ: Ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου-Λάρισας μέσα στο 2019
Την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης στην σιδηροδρομική γραμμή Βόλου-Λάρισας μέχρι το 2019 προωθεί η ΕΡΓΟΣΕ, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνοντας σύμβουλο της εταιρείας, Θάνο Βούρδας.

Το έργο, θα συνδυαστεί με σημαντική παρέμβαση στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Βόλου, αφού η ΕΡΓΟΣΕ προωθεί την κατάργηση ενός τεράστιου «ζιγκ-ζαγκ» και παράκαμψη της Νέας Ιωνίας, ώστε η γραμμή να εξυπηρετεί και την Α' Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προωθεί τροποποίηση του αρχικού σχεδιασμού σε μήκος 9 χιλιομέτρων, ώστε η γραμμή να μην διέρχεται από τη Νέα Ιωνία, αλλά να διασχίζει την Α΄ Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου για την εξυπηρέτηση και των βιομηχανιών.

Η προοπτική της νέας χάραξης, σημαίνει ότι θα καταργηθούν 5 συνολικά ισόπεδες διαβάσεις μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, ενώ για την υλοποίηση του έργου θα απαιτηθούν και μικρές απαλλοτριώσεις στην Βιομηχανική Περιοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, υπενθύμισε ότι μέχρι τον Ιούνιο υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί τα υπό εξέλιξη τεχνικά έργα, ώστε το φθινόπωρο του 2016 να ακολουθήσει η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, και στις αρχές του 2017 να έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί το 2019.