ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Άδεια Κλειδαρά

ΑΔΕΙΑ ΚΛΕΙΔΑΡΑ ΑΔΕΙΑ ΚΛΕΙΔΑΡΑ
Άδεια Κλειδαρά δικαιολογητικά Αναγγελία ασκήσεως επαγγέλματος κατασκευαστών κλειδιών επισκευαστών κλειδαριών (νομικό πρόσωπο).β. Απαιτούμενα δικαιολογητικά.

 Με προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο:
i.    Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (Φ.Ε.Κ. 75/Α'/1986).
ii.    Βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) περί υποβολής δήλωσης έναρξης ασκήσεως επαγγέλματος (άρθρο 13 Ν. του 4045/1960 σε συνδυασμό με το άρθρο 36 του Ν. 2859/2000).
iii.    Έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η νόμιμη χρήση του χώρου/ χώρων, όπου θα λειτουργήσει το κατάστημα/ υποκαταστήματα (τίτλος ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο συμβόλαιο νόμιμα θεωρημένο).
iv.    Παραστατικά στοιχεία ή επικυρωμένα φωτοαντίγραφα αυτών από τα οποία να προκύπτει ο αριθμός μητρώου των ηλεκτρονικών - ηλεκτρικών μηχανών αποκωδικοποίησης και κοπής κλειδιών, καθώς και ο σειριακός αριθμός (serial number) των ηλεκτρονικών μέσων κατασκευής ή επισκευής κλειδιών.
v.    Αντίγραφο Καταστατικού της εταιρείας (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε.) θεωρημένο και εγκεκριμένο από το αρμόδιο Πρωτοδικείο.
vi.    Φ.Ε.Κ. σύστασης (Ε.Π.Ε., Α.Ε.).
-    Με υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση από την αρμόδια Αρχή:
i.    Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου Δικαστικής Χρήσης.
ii.    Πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου του τόπου κατοικίας ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τα εγκλήματα της παραγράφου 2 του άρθρου 1 της 9 Α' αστυνομικής διάταξης.
iii.    Πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου του τόπου κατοικίας ότι ο ενδιαφερόμενος δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση.
γ. Διατάξεις που προβλέπουν τα δικαιολογητικά.
Άρθρο 2 της Αστυνομικής Διάταξης 9 Α' (Φ.Ε.Κ. 1948/Β'/2011).
δ. Ένσημα - Παράβολα.
ΕΛ.ΑΣ. € 3,00 και Μ.Τ.Σ. € 3,00.
ε. Προθεσμία διεκπεραίωσης.
Εντός τριμήνου από την αναγγελία ασκήσεως του επαγγέλματος, η Υπηρεσία δύναται να απαγορεύσει την άσκησή του, στην περίπτωση που δε συγκεντρώνονται οι νόμιμες προϋποθέσεις προς τούτο ή δεν προκύπτει η συνδρομή τους από τα υποβληθέντα στοιχεία. Μετά την παρέλευση άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας τεκμαίρεται ότι το επάγγελμα ασκείται ελευθέρως. Ο ενδιαφερόμενος, στην περίπτωση αυτή, μπορεί να ζητήσει σχετική βεβαίωση από την αρμόδια διοικητική αρχή.
 

στ. Διατάξεις που προβλέπουν την προθεσμία διεκπεραίωσης.
i.    Άρθρο 3 του Ν. 3919/2011 (Φ.Ε.Κ. 32/Α'/2011).
ii.    Παράγραφος 4 του άρθρου 10 του Ν. 3230/2004 (Φ.Ε.Κ. 44/Α'/2004).
ζ. Διάρκεια ισχύος της διοικητικής πράξεως.
Η άσκηση του επαγγέλματος ισχύει για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών, με έναρξη τρεις (3) μήνες από την υποβολή της αναγγελίας άσκησης του επαγγέλματος από τον ενδιαφερόμενο στην οικεία αστυνομική αρχή με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 5 της 9 Α' αστυνομικής διάταξης.
η. Παρατηρήσεις.
i.    Η αναγγελία έναρξης ασκήσεως επαγγέλματος γίνεται στο Τμήμα Ασφαλείας    ή    (όπου
δεν υπάρχει Τμήμα Ασφαλείας) στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής    όπου    έχει
δηλωθεί ως έδρα για την έναρξη ασκήσεως επαγγέλματος.
ii.    Η άσκηση επαγγέλματος από νομικό πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον (α) για τις μεν ανώνυμες εταιρείες έκαστος των μελών του Δ.Σ. και των εκπροσώπων αυτών και (β) για τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες εταιρείες, έκαστος των εταίρων και διαχειριστών αυτών, καθώς και των μελών του Δ.Σ. και των εκπροσώπων οποιασδήποτε μορφής εταιρείας που συμμετέχουν σε αυτές, πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1.    έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του,
2.    δεν έχει καταδικασθεί αμετάκλητα σε οποιαδήποτε ποινή ή δεν έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη για τα εγκλήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της Χώρας, προσβολών κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικών πράξεων, παραχάραξης, κιβδηλείας, πλαστογραφίας, απιστίας περί την υπηρεσία, παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας, κλοπής, ληστείας, υπεξαίρεσης, εκβίασης, απάτης, απιστίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, δωροδοκίας ή δωροληψίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, ζωοκλοπής, λαθρεμπορίας, περί αρχαιοτήτων και περί όπλων και εκρηκτικών υλών, ανεξάρτητα αν η καταδίκη αυτή αναγράφεται ή όχι στο ποινικό Μητρώο του ενδιαφερομένου,
3.    δεν έχει αποστερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων του, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους και
4.    δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση.
Οι απαγορεύσεις της ανωτέρω παραγράφου 2 δεν ισχύουν, εάν παρήλθε πενταετία από της εκτίσεως ή της παραγραφής της ποινής ή της δι' απονομής χάριτος άφεσης αυτής.
iii.    Για τη συνέχιση του επαγγέλματος απαιτείται νέα αναγγελία στην καθ' ύλην αρμόδια αστυνομική αρχή, τρεις (3) μήνες προ της λήξης της πενταετίας με την εκ νέου υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
iv.    Η άσκηση της δραστηριότητας απαγορεύεται με απόφαση της οικίας αστυνομικής αρχής στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι έπαψαν να συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης της, καθώς και όταν ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του ενδιαφερομένου αυτής για οποιοδήποτε αδίκημα από τα μνημονευόμενα στο εδάφιο
 

α' παράγραφο 2 του άρθρου 1 της 9 Α' αστυνομικής διάταξης. Κατά της απόφασης αυτής χωρεί ενδικοφανής προσφυγή.
v.    Τα δικαιολογητικά Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου Δικαστικής Χρήσης, Πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου του τόπου κατοικίας, Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (Φ.Ε.Κ. 75/Α'/1986) και Βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) περί υποβολής δήλωσης έναρξης ασκήσεως επαγγέλματος θα πρέπει να προσκομίζονται για τις μεν ανώνυμες εταιρείες από έκαστο μέλος του Δ.Σ. και από τους εκπροσώπους αυτών, για τις δε εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και για τις ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες εταιρείες, από έκαστο εταίρο και από τους διαχειριστές αυτών, καθώς και από έκαστο μέλος του Δ.Σ.:
1.    Το αντίγραφο ποινικού μητρώου αναζητείται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα όταν εκδίδεται από ημεδαπές Αρχές. Ελλείψει αντιγράφου ποινικού μητρώου απαιτείται η προσκόμιση ισοδύναμου εγγράφου που έχει εκδοθεί από αρμόδια δικαστική ή διοικητική αρχή της χώρας καταγωγής ή προέλευσης, από τα οποία να προκύπτει ότι οι απαιτήσεις ικανοποιούνται. Αν η χώρα καταγωγής ή προέλευσης δεν χορηγεί τέτοιο έγγραφο τούτο είναι δυνατόν να αντικατασταθεί από ένορκη βεβαίωση, ή για τα κράτη όπου δεν υφίσταται η ένορκη δήλωση, με υπεύθυνη δήλωση η οποία υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο ενώπιον της αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής ή κατά περίπτωση ενώπιον συμβολαιογράφου της χώρας καταγωγής ή προέλευσης, οι οποίοι χορηγούν βεβαίωση περί παροχής της ενόρκου δηλώσεως ή της επισήμου δηλώσεως. Τα έγγραφα τα οποία εκδίδονται σύμφωνα τα ανωτέρω, δεν είναι δυνατό να υποβληθούν μετά την πάροδο τριών μηνών από την ημερομηνία εκδόσεώς τους.
2.    Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (Φ.Ε.Κ. 75/Α'/1986) στην οποία να αναγράφεται ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει καταδικαστεί ή δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για αδίκημα της περίπτωσης α' της παραγράφου 2 του άρθρου 1 της 9 Α' αστυνομικής διάταξης και ότι δεν έχει αποστερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών του δικαιωμάτων. Σε περίπτωση που ο ανωτέρω ενδιαφερόμενος απασχολεί ή προτίθεται να απασχολήσει στο κατάστημά του υπαλλήλους ή βοηθούς του, υποχρεούται να υποβάλει παράλληλα και την προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (Φ.Ε.Κ. 75/Α'/1986) που θα αφορά στα εν λόγω πρόσωπα από την οποία να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικαστεί ή δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τα εγκλήματα της παραγράφου 2του άρθρου 1.
3.    Όσον αφορά στην εφαρμογή του εδαφίου δ' της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της αστυνομικής διάταξης 9 Α', δύνανται οι ενδιαφερόμενοι αντί των παραστατικών στοιχείων από τα οποία προκύπτει ο σειριακός αριθμός (serial number) ή αριθμός Μητρώου των ηλεκτρονικών - ηλεκτρικών μηχανών αποκωδικοποίησης και κοπής κλειδιών να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (Φ.Ε.Κ. 75/Α'/1986) στο κείμενο της οποίας θα μνημονεύονται:
•    Η επωνυμία και η έδρα της επιχείρησης.
•    Ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτής (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε.)
•    Το εργοστάσιο κατασκευής και ο τύπος της κατεχόμενης μηχανής.
•    Ο σειριακός αριθμός (serial number) ή αριθμός Μητρώου αυτής.
•    Ο τύπος κλειδιών (οδοντώσεων - αποτυπώσεως - χρηματοκιβωτίου - immobilizer).
Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ο σειριακός αριθμός (serial number) - αριθμός Μητρώου της μηχανής ή δεν είναι ευδιάκριτος (κυρίως σε παλιές μηχανές) θα
 

πρέπει να αναγράφονται στη δήλωση πέρα των ανωτέρω, τα χαρακτηριστικά της μηχανής (χρώμα - διαστάσεις - ειδικότερα στοιχεία αναγνώρισης) και προαιρετικά να υποβάλλεται φωτογραφία αυτής.
 

2.13.    Αναγγελία ασκήσεως επαγγέλματος κατασκευαστών κλειδιών
-    επισκευαστών κλειδαριών (φυσικό πρόσωπο).
α. Νομικές διατάξεις που προβλέπουν τη Διοικητική Πράξη.
Αστυνομική Διάταξη 9 Α' (Φ.Ε.Κ. 1948/Β'/2011).
β. Απαιτούμενα δικαιολογητικά.
-    Με προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο:
i.    Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (Φ.Ε.Κ. 75/Α'/1986).
ii.    Βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) περί υποβολής δήλωσης έναρξης ασκήσεως επαγγέλματος (άρθρο 13 Ν. 4045/1960 σε συνδυασμό με το άρθρο 36 Ν. 2859/2000).
iii.    Έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η νόμιμη χρήση του χώρου/ χώρων, όπου θα λειτουργήσει το κατάστημα/ υποκαταστήματα (τίτλος ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο συμβόλαιο νόμιμα θεωρημένο).
iv.    Παραστατικά στοιχεία ή επικυρωμένα φωτοαντίγραφα αυτών από τα οποία να προκύπτει ο αριθμός μητρώου των ηλεκτρονικών - ηλεκτρικών μηχανών αποκωδικοποίησης και κοπής κλειδιών, καθώς και ο σειριακός αριθμός (serial number) των ηλεκτρονικών μέσων κατασκευής ή επισκευής κλειδιών.
-    Με υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση από την αρμόδια Αρχή:
i.    Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου Δικαστικής Χρήσης.
ii.    Πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου του τόπου κατοικίας ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τα εγκλήματα της παραγράφου 2 του άρθρου 1 της 9 Α' αστυνομικής διάταξης.
iii.    Πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου του τόπου κατοικίας ότι ο ενδιαφερόμενος δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση.
γ. Διατάξεις που προβλέπουν τα δικαιολογητικά.
Άρθρο 2 της Αστυνομικής Διάταξης 9 Α' (Φ.Ε.Κ. 1948/Β'/2011).
δ. Ένσημα - Παράβολα.
ΕΛ.ΑΣ. € 3,00 και Μ.Τ.Σ. € 3,00.
ε. Προθεσμία διεκπεραίωσης.
Εντός τριμήνου από την αναγγελία ασκήσεως του επαγγέλματος, η Υπηρεσία δύναται να απαγορεύσει την άσκησή του, στην περίπτωση που δε συγκεντρώνονται οι νόμιμες προϋποθέσεις προς τούτο ή δεν προκύπτει η συνδρομή τους από τα υποβληθέντα στοιχεία. Μετά την παρέλευση άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας τεκμαίρεται ότι το επάγγελμα ασκείται ελευθέρως. Ο ενδιαφερόμενος, στην περίπτωση αυτή, μπορεί να ζητήσει σχετική βεβαίωση από την αρμόδια διοικητική αρχή.
στ. Διατάξεις που προβλέπουν την προθεσμία διεκπεραίωσης.
i.    Άρθρο 3 του Ν. 3919/2011 (Φ.Ε.Κ. 32/Α'/2011).
 

  1.  Παράγραφος 4 του άρθρου 10 του Ν. 3230/2004 (Φ.Ε.Κ. 44/Α'/2004). ζ. Διάρκεια ισχύος της διοικητικής πράξεως.
    Η άσκηση του επαγγέλματος ισχύει για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών, με έναρξη τρεις (3) μήνες από την υποβολή της αναγγελίας άσκησης του επαγγέλματος από τον ενδιαφερόμενο στην οικεία αστυνομική αρχή με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 5 της 9 Α' αστυνομικής διάταξης.
    η. Παρατηρήσεις.
    i.    Η αναγγελία ασκήσεως επαγγέλματος γίνεται στο Τμήμα Ασφαλείας ή (όπου δεν υπάρχει Τμήμα Ασφαλείας) στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου έχει δηλωθεί ως έδρα για την άσκηση επαγγέλματος.
    ii.    Η άσκηση του επαγγέλματος επιτρέπεται εφόσον συντρέχουν στο πρόσωπο του ενδιαφερομένου οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
    1.    έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του,
    2.    δεν έχει καταδικασθεί αμετάκλητα σε οποιαδήποτε ποινή για τα εγκλήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της Χώρας, προσβολών κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικών πράξεων, παραχάραξης, κιβδηλείας, πλαστογραφίας, απιστίας περί την υπηρεσία, παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας, κλοπής, ληστείας, υπεξαίρεσης, εκβίασης, απάτης, απιστίας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, δωροδοκίας ή δωροληψίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, ζωοκλοπής, λαθρεμπορίας, περί αρχαιοτήτων και περί όπλων και εκρηκτικών υλών, ανεξάρτητα αν η καταδίκη αυτή αναγράφεται ή όχι στο ποινικό Μητρώο του ενδιαφερομένου,
    3.    δεν έχει αποστερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων του, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους και
    4.    δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση.
    Οι απαγορεύσεις της ανωτέρω παραγράφου 2 δεν ισχύουν, εάν παρήλθε πενταετία από της εκτίσεως ή της παραγραφής της ποινής ή της δι' απονομής χάριτος άφεσης αυτής.
    iii.    Για τη συνέχιση του επαγγέλματος απαιτείται νέα αναγγελία στην καθ' ύλην αρμόδια αστυνομική αρχή, τρεις (3) μήνες προ της λήξης της πενταετίας με την εκ νέου υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
    iv.    Η άσκηση της δραστηριότητας απαγορεύεται με απόφαση της οικίας αστυνομικής αρχής στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι έπαψαν να συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης της, καθώς και όταν ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του ενδιαφερομένου αυτής για οποιοδήποτε αδίκημα από τα μνημονευόμενα στο εδάφιο α' παράγραφο 2 του άρθρου 1 της 9 Α' αστυνομικής διάταξης. Κατά της απόφασης αυτής χωρεί ενδικοφανής προσφυγή.
    v.    Σχετικά με τα δικαιολογητικά:
    1.    Το αντίγραφο ποινικού μητρώου αναζητείται υποχρεωτικά αυτεπάγγελτα όταν εκδίδεται από ημεδαπές Αρχές. Ελλείψει αντιγράφου ποινικού μητρώου απαιτείται η προσκόμιση ισοδύναμου εγγράφου που έχει εκδοθεί από αρμόδια δικαστική ή διοικητική αρχή της χώρας καταγωγής ή προέλευσης, από τα οποία να προκύπτει ότι οι απαιτήσεις ικανοποιούνται. Αν η χώρα καταγωγής ή
     

προέλευσης δεν χορηγεί τέτοιο έγγραφο, τούτο είναι δυνατόν να αντικατασταθεί από ένορκη βεβαίωση, ή για τα κράτη όπου δεν υφίσταται η ένορκη δήλωση, με υπεύθυνη δήλωση η οποία υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο ενώπιον της αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής ή κατά περίπτωση ενώπιον συμβολαιογράφου της χώρας καταγωγής ή προέλευσης, οι οποίοι χορηγούν βεβαίωση περί παροχής της ενόρκου δηλώσεως ή της επισήμου δηλώσεως. Τα έγγραφα τα οποία εκδίδονται σύμφωνα με τα ανωτέρω, δεν είναι δυνατό να υποβληθούν μετά την πάροδο τριών μηνών από την ημερομηνία εκδόσεώς τους.
2.    Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (Φ.Ε.Κ. 75/Α'/1986) στην οποία να αναγράφεται ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει καταδικαστεί ή δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για αδίκημα της περίπτωσης α' της παραγράφου 3 του άρθρου 1 της 9 Α' αστυνομικής διάταξης και ότι δεν έχει αποστερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών του δικαιωμάτων. Σε περίπτωση που ο ανωτέρω ενδιαφερόμενος απασχολεί ή προτίθεται να απασχολήσει στο κατάστημά του υπαλλήλους ή βοηθούς του, υποχρεούται να υποβάλει παράλληλα και την προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (Φ.Ε.Κ. 75/Α'/1986) που θα αφορά στα εν λόγω πρόσωπα από την οποία να προκύπτει ότι δεν έχουν καταδικαστεί ή δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τα εγκλήματα της παραγράφου 2 του άρθρου 1.
4.    Όσον αφορά στην εφαρμογή του εδαφίου δ' της παραγράφου 2 του άρθρου 2 της αστυνομικής διάταξης 9 Α', δύνανται οι ενδιαφερόμενοι αντί των παραστατικών στοιχείων από τα οποία προκύπτει ο σειριακός αριθμός (serial number) ή αριθμός Μητρώου των ηλεκτρονικών - ηλεκτρικών μηχανών αποκωδικοποίησης και κοπής κλειδιών να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (Φ.Ε.Κ. 75/Α'/1986) στο κείμενο της οποίας θα μνημονεύονται:
•    Η επωνυμία και η έδρα της επιχείρησης.
•    Ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτής (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε.).
•    Το εργοστάσιο κατασκευής και ο τύπος της κατεχόμενης μηχανής.
•    Ο σειριακός αριθμός (serial number) ή αριθμός Μητρώου αυτής.
•    Ο τύπος κλειδιών (οδοντώσεων - αποτυπώσεως - χρηματοκιβωτίου - immobilizer).
Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ο σειριακός αριθμός (serial number) - αριθμός Μητρώου της μηχανής ή δεν είναι ευδιάκριτος (κυρίως σε παλιές μηχανές) θα πρέπει να αναγράφονται στη δήλωση πέρα των ανωτέρω, τα χαρακτηριστικά της μηχανής (χρώμα - διαστάσεις - ειδικότερα στοιχεία αναγνώρισης) και προαιρετικά να υποβάλλεται φωτογραφία αυτής.