Ελλάδα

Ξεκίνησε η μάχη της ξαπλώστρας: Είχαν στήσει εξέδρες μέσα στη θάλασσα και φέτος

Ξεκίνησε η μάχη της ξαπλώστρας: Είχαν στήσει εξέδρες μέσα στη θάλασσα και φέτος Φωτογραφία: ΥΠΟΙΚ
Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι από την ίδια επιχείρηση, σε έλεγχο για τις ξαπλώστρες.

Έλεγχος στην παραλία Αγία Μαρίνα της Ρόδου έδειξε ότι κάποιοι επιμένουν στις παραβάσεις: επιχείρηση είχε στήσει εξέδρες με ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα, ενώ ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου, που εντόπισαν 19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές μέσα στη θάλασσα και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία, από την ίδια επιχείρηση και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης τους, αναφέρει σε ανακοίνωση του υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Οι παράνομες κατασκευές θα κατεδαφιστούν και φέτος, ενώ θα επιβληθούν τα αντίστοιχα διοικητικά μέτρα.

ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ

ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ

«Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε. Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες, αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται», συμπλήρωσε.