Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: To απόλυτο ελληνικό ντέρμπι των δυο αιωνίων

Intime Intime
Αιώνιο ντέρμπι στη Superleague, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί στο “Απόστολος Νικολαΐδης” τον Ολυμπιακό για την 22η αγωνιστική της Superleague.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου για την 22η αγωνιστική της Super League και η νίκη αποτελεί μονόδρομο και για τους δύο. Oι μεν Πράσινοι ήθελαν το τρίποντο προκειμένου να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αρη, οι δε Ερυθρόλευκοι στόχευαν  να διατηρήσουν το αήττητο σερί που έχουν από το ξεκίνημα της σεζόν.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι δίνει “μάχη” για να βρεθεί στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας, ενώ οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς “προελαύνουν” στο πρωτάθλημα, έχοντας αυξήσει τη διαφορά τους από τον δεύτερο Άρη στο +14 (με ματς λιγότερο μάλιστα).

Oι μεταξύ τους μονομαχίες έχουν πάντοτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ακόμη κι αν τα παιχνίδια γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, όπως συμβαίνει εσχάτως λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ο Παναθηναϊκός τελικά κέρδισε τον Ολυμπιακό με 2-1, σε ένα ντέρμπι που σημαδεύτηκε από την τραγική διαιτησία του Ρόμπερτ Μέιντεν, ο οποίος έπνιξε δύο πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών. Μονότερμα έπαιξαν τους Πράσινους οι Ερυθρόλευκοι, που έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.