Αθλητισμός

Έβερτον: Ανακοίνωσε νέο προπονητή τον Σον Ντάιτς

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Έβερτον ανακοίνωσε τον πρώην προπονητή της Μπέρνλι, Σον Ντάιτς, ως νέο προπονητή της με συμβόλαιο δυόμισι ετών έως τον Ιούνιο του 2025, αντικαθιστώντας τον Φρανκ Λάμπαρντ, όπως έκανε γνωστό σήμερα (30/1) η αγγλική ομάδα.

Ο 51χρονος διαδέχεται τον Λάμπαρντ, ο οποίος απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από μια κακή πορεία που άφησε την ομάδα σε θέση μάχης για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

«Είναι τιμή να γίνω προπονητής της Έβερτον. Το επιτελείο μου και εγώ είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να βοηθήσουμε να επανέλθει αυτός ο μεγάλος σύλλογος πίσω σε καλό δρόμο», ανέφερε ο Ντάιτς.
«Ξέρω για τους παθιασμένους οπαδούς της Έβερτον και πόσο πολύτιμος είναι αυτός ο σύλλογος γι’ αυτούς. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε και να τους δώσουμε αυτό που θέλουν. Αυτό ξεκινά με τον ιδρώτα στη φανέλα, την προσπάθεια και την επιστροφή σε μερικές από τις βασικές αρχές αυτού που η Έβερτον αντιπροσωπεύει εδώ και πολύ καιρό».

Ο Λάμπαρντ έφτασε τον Ιανουάριο του 2022 αφού διεύθυνε την πρώην-ως παίκτης-ομάδα του Τσέλσι, και την Ντέρμπι Κάουντι, στη δεύτερη κατηγορία.
Η Έβερτον με αυτόν στον πάγκο της κέρδισε για τελευταία φορά ένα παιχνίδι πρωταθλήματος τον Οκτώβριο, όταν νίκησε την Κρίσταλ Πάλας με 3-0 εντός έδρας.
Το τελευταίο παιχνίδι του Λάμπαρντ ήταν η ήττα στο πρωτάθλημα από τη Γουέστ Χαμ, η οποία «κράτησε» την Έβερτον στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς μετά από 20 αγώνες, πάνω από τη Σαουθάμπτον στη διαφορά τερμάτων και δύο βαθμούς μακριά από τη ζώνη ασφαλείας.

Ο Ντάιτς είναι άνεργος από τον περασμένο Απρίλιο, όταν απολύθηκε από την Μπέρνλι, όπου άλλαξε τις τύχες του συλλόγου του Λανκασάιρ κατά τη διάρκεια των σχεδόν 10 ετών που ήταν εκεί.
Ήταν ο μακροβιότερος προπονητής της Αγγλίας όταν απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του καθώς η Μπέρνλι κατευθυνόταν προς τον υποβιβασμό την περασμένη σεζόν.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντάιτς, η Μπέρνλι προβιβάστηκε δύο φορές από την Championship, έφτασε δύο φορές στο πρώτο μισό της Premier League στο τέλος σεζόν και προκρίθηκε στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά από 51 χρόνια.
Ο Ντάιτς είχε προπονήσει στο παρελθόν τη Γουότφορντ για μία σεζόν το 2011-12 πριν πάει στην Μπέρνλι.