Αθλητισμός

Νταν Φρίντκιν: Μετά τη Ρόμα, ο δισεκατομμυριούχος αποκτά και την Έβερτον

Νταν Φρίντκιν: Μετά τη Ρόμα, ο δισεκατομμυριούχος αποκτά και την Έβερτον Φωτογραφία: EPA/ ANGELO CARCONI
Η Friedkin Group θα αποκτήσει το 94,1% της Έβερτον.

Ο Νταν Φρίντκιν, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Ρόμα, αγοράζει και την Έβερτον.

Η Friedkin Group, δύο μήνες αφού αποσύρθηκε από τις συνομιλίες, συμφώνησε να αγοράσει το 94,1% της Έβερτον από τον Φάραντ Μοσίρι.

Όταν διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις με τον Νταν Φρίντκιν, μπήκε στο «κάδρο» ο Τζον Τέξτορ, συνιδιοκτήτης της Κρίσταλ Πάλας. Τελικά, έπειτα από συνομιλίες που έγιναν το Σαββατοκύριακο, ο Φρίντκιν συμφώνησε στους όρους για την εξαγορά του ποσοστού του Μοσίρι και την εξόφληση δανειστών.

Η εξαγορά πρέπει να εγκριθεί από την Premier League, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες 6-8 εβδομάδες, σύμφωνα με τον Guardian. Επίσης, χρειάζεται το «πράσινο φως» από την αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου και την αρμόδια οικονομική ρυθμιστική αρχή.

Τόσο η Έβερτον όσο και η Friedkin Group με ανακοινώσεις επιβεβαίωσαν τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

«Ανυπομονούμε να προσφέρουμε σταθερότητα στον σύλλογο και να μοιραστούμε το όραμά μας για το μέλλον του, το οποίο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου της Έβερτον», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Friedkin Group.

Διαβεβαιώσεις Φρίντκιν για τη Ρόμα

Ο Νταν Φρίντκιν είναι ιδιοκτήτης και της Ρόμα. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, διαβεβαίωσε ότι η «συμβίωση πολλών συλλόγων» θα βοηθήσει την ιταλική ομάδα.

«Κάθε σύλλογος στο χαρτοφυλάκιό μας λειτουργεί ανεξάρτητα και η Ρόμα παραμένει στην καρδιά των ποδοσφαιρικών φιλοδοξιών μας», ανέφερε η ανακοίνωση που υπέγραφαν ο Νταν και ο Ράιαν Φρίντκιν.

«Δεν θα μειωθεί ο χρόνος, οι πόροι και η ενέργεια που αφιερώνουμε στη Ρόμα. Ο στόχος μας είναι σαφής, να δούμε τη Ρόμα να συμμετέχει με συνέπεια στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», συμπλήρωσαν.