Αθλητισμός

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ανακοίνωσε επίσημα ότι αποχωρεί από την Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ανακοίνωσε επίσημα ότι αποχωρεί από την Παρί Σεν Ζερμέν Φωτογραφία: INTIME/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να ανακοινώσω ότι θα φύγω» είπε ο Εμπαπέ.

«Γεια σας, είμαι ο Κιλιάν». Καπως έτσι ο Κιλιάν Εμπαπέ ξεκινά τον αποχαιρετισμό του ανακοινώνοντας σε βίντεο στο Instagram ότι αποχωρεί από την Παρί σεν Ζερμέν.

Στο βίντεό του με έναν μακροσκελή λόγο, επιβεβαίωσε ότι θα παίξει τον τελευταίο του αγώνα στο Parc des Princes αυτή την Κυριακή, όταν η ομάδα του θα αντιμετωπίσει την Τουλούζ.

«Πάντα έλεγα ότι θα μιλούσα μαζί σας όταν έρθει η ώρα που θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι είναι η τελευταία μου χρονιά στην Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν θα επεκτείνω (το συμβόλαιό μου) και η περιπέτεια θα τελειώσει σε λίγες εβδομάδες. Θα παίξω το τελευταίο μου παιχνίδι στο Parc des Princes την Κυριακή.

»Έχω πολλά συναισθήματα. Είχα την ευκαιρία και τη μεγάλη τιμή να είμαι μέλος του μεγαλύτερου γαλλικού συλλόγου, ενός από τους καλύτερους στον κόσμο, κάτι που μου επέτρεψε να φτάσω εδώ και να έχω την πρώτη μου εμπειρία σε έναν σύλλογο με μεγάλη πίεση. Να εξελιχθώ ως παίκτης, φυσικά, με το να είμαι δίπλα σε μερικούς από τους καλύτερους (παίκτες) στην ιστορία. Μερικούς από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές. Να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους και να μεγαλώσω και ως άντρας με όλη τη δόξα και τα λάθη που έχω κάνει» είπε στο βίντεο ο Εμπαπέ.

Συνέχισε δε, ευχαριστώντας όλους τους συμπαίκτες του πρώην και νυν, τη διοίκηση , τους προπονητές τους και τους όσους, όπως είπε, βρίσκονται στη σκιά, τους γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, όλον τον κόσμο.

Παραδέχτηκε ότι ήταν δύσκολο να ανακοινώσει την αποχώρησή του ενώ ξεκαθάρισε ότι θα έφευγε από τη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι.

«Είναι δύσκολο. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να ανακοινώσω ότι θα φύγω από τη χώρα μου. Από τη Γαλλία, τη Ligue 1, ένα πρωτάθλημα που πάντα ήξερα, αλλά νομίζω ότι το χρειάζομαι. Μια νέα πρόκληση μετά από επτά χρόνια. «Φυσικά, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θέλω να ευχαριστήσω πάνω από όλα και αυτοί είναι οι οπαδοί. Ξέρω ότι δεν είμαι ο πιο εκδηλωτικός παίκτης. Δεν ανταποκρινόμουν πάντα στην αγάπη που μου δώσατε όλοι αυτά τα επτά χρόνια, αλλά ποτέ δεν ήθελα να σας κοροϊδέψω. Πάντα ήθελα να είμαι αποτελεσματικός.

«Η PSG είναι ένας σύλλογος που δεν αφήνει ποτέ κανέναν αδιάφορο. Μπορείς να την αγαπήσεις ή να την μισήσεις. Επέλεξα να την αγαπήσω και το έκανα για επτά χρόνια με τα πάνω και τα κάτω. Δεν μετανιώνω ούτε στιγμή που υπέγραψα σε αυτόν τον σύλλογο κύρους. Είναι ένας σύλλογος που θα κρατήσω στη μνήμη μου για όλη μου τη ζωή. Θα λέω σε όλους ότι είχα την ευκαιρία να παίξω εδώ. Αν και δεν θα είμαι πλέον παίκτης εδώ, θα συνεχίσω να παρακολουθώ κάθε παιχνίδι φυσικά γιατί είναι ένας σύλλογος που πάντα θα με ενδιαφέρει και θα τον παρακολουθώ πάντα στενά» συνέχισε ο Εμπαπέ.

«Ήμουν εγώ με τις δυνατότητες και τα ελαττώματα μου, αλλά προσπάθησα να δώσω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου κατά τη διάρκεια αυτών των επτά ετών. Θέλω να πω ευχαριστώ γιατί χωρίς όλους εσάς δεν θα είχα ζήσει ποτέ τα μισά από τα συναισθήματα που ένιωσα. Για αυτό, είμαι ευγνώμων στη ζωή μου. Σας ευχαριστώ όλους και ελπίζω να τελειώσουμε τη χρονιά με ένα τελευταίο τρόπαιο. Θα έχουμε καλές στιγμές για ό,τι έχει απομείνει και πιστέψτε με ότι θα μείνετε για πάντα στην καρδιά μου. Αντίο σας».

Ο Εμπαπέ συνόδευσε το βίντεό του με τη λέξη «ευχαριστώ».

{https://www.instagram.com/p/C6zAuA7C1FI/}