Αθλητισμός

Τελικός Conference League: Πώς θα γίνει η μεταφορά των οπαδών - Ελικόπτερο και drone πάνω από το Opap Arena

Τελικός Conference League: Πώς θα γίνει η μεταφορά των οπαδών - Ελικόπτερο και drone πάνω από το Opap Arena Φωτογραφία: EUROKINISSI
Πολλαπλές ζώνες προελέγχων έξω από το Opap Arena, ο Ολυμπιακός θα πάρει κι άλλα εισιτήρια για τον τελικό του Conference League.

Ο τρόπος που θα φτάσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο Opap Arena, για τον τελικό του Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα, βρέθηκε στο επίκεντρο της νέας σύσκεψης ασφαλείας που έγινε σήμερα.

Στη σύσκεψη στο «Γ. Καραϊσκάκης» συμμετείχαν αξιωματούχοι της ΕΠΟ, της UEFA, της αστυνομίας και του Ολυμπιακού. Μεταξύ άλλων, έγινε αυτοψία σε χώρους όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού πριν από τον τελικό της 29ης Μαΐου, προκειμένου να μετακινηθούν προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, συνοδευόμενοι από την αστυνομία.

Η επιλογή που προκρίνεται είναι να μετακινηθούν με τον ηλεκτρικό οι οπαδοί του Ολυμπιακού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ. Από τον σταθμό του Φαλήρου θα φτάσουν σε εκείνους στα Πευκάκια και τον Περισσό και στη συνέχεια θα κινηθούν πεζή, συνοδευόμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έως το Opap Arena.

Οι Ιταλοί αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Καλλιμάρμαρο και να πάνε με λεωφορεία στο Opap Arena, ενώ έχουν οριστικοποιηθεί τα ξενοδοχεία που θα μείνουν, όπου θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική επιτήρηση.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη σημερινή σύσκεψη, ο Ολυμπιακός αναμένεται να πάρει κι άλλα εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, καθώς όπως φαίνεται η Φιορεντίνα δεν θα διαθέσει όλα όσα της αντιστοιχούν για το ματς. Όλα δείχνουν ότι η ιταλική ομάδα θα κρατήσει το πολύ 4.000 εισιτήρια και εκτιμάται ότι περίπου 15.000 υποστηρικτές των «ερυθρολεύκων» θα παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό. 

Τελικός Conference League: Πολλαπλές ζώνες προελέγχων έξω από το Opap Arena

Τα μέτρα έξω από το Opap Arena θα είναι δρακόντεια και θα στηθούν πολλαπλές ζώνες προελέγχων. Όποιος δεν έχει εισιτήριο για τον τελικό του Conference League, δεν θα μπορεί να πλησιάσει το γήπεδο.

Οι πρώτοι έλεγχοι για τα εισιτήρια θα γίνουν στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Φάληρο, αναφέρουν οι πληροφορίες του ΑΠΕ.

Επιπλέον, ώρες πριν από την έναρξη του τελικού πάνω από το Οpap Arena θα πετά το ελικόπτερο της αστυνομίας και drone. Την ίδια ώρα, κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους θα κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να γίνει νέα σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στον τελικό του Conference League. Για την ώρα, ο αριθμός των αστυνομικών που θα συμμετάσχουν στα μέτρα τα οποία θα αρχίσουν να λαμβάνονται από τη Δευτέρα 27 Μαΐου δεν μπορεί να υπολογιστεί, ενώ αναμένεται να έρθουν ενισχύσεις και από την περιφέρεια.