Αθλητισμός

Ποιοι παίκτες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο φετινό Euro

Ποιοι παίκτες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο φετινό Euro
Ποια είναι τα στοιχεία που τους κάνουν τόσο σημαντικούς για τις ομάδες τους;

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA, κατά τον κόσμο Euro, αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στον κόσμο. Διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια και συγκεντρώνει τις καλύτερες εθνικές ομάδες της γηραιάς ηπείρου για να διεκδικήσουν τον πολυπόθητο τίτλο.

Στη φετινή χρονιά, υπάρχουν αρκετοί παίκτες οι οποίοι αναμένεται να πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και οι επιδόσεις σίγουρα θα φανούν καθοριστικές για το πλήθος του κόσμου που αναμένεται να παίξει στοιχημα euro 2024. Οπότε στο παρακάτω άρθρο, θα μελετήσουμε μερικές από τις περιπτώσεις που θεωρούνται παίκτες-κλειδιά, αλλά επίσης και τα στοιχεία που τους κάνουν τόσο σημαντικούς για τις ομάδες τους.

Κιλιάν Εμπαπέ (Γαλλία)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο σήμερα. Ο Γάλλος επιθετικός, γνωστός για την εκπληκτική ταχύτητά του, τις ικανότητες στο ντριμπλάρισμα και τα αριστουργηματικά του τελειώματα, έχει ήδη ξεχωρίσει σε παγκόσμιο επίπεδο παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Κιλιάν Εμπαπέ για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνική ομάδας της Γαλλίας έχουν πείσει το ποδοσφαιρικό κοινό ότι πρόκειται να αφήσει ιστορία στο άθλημα. Επί πρόσθετα, καθώς η Γαλλία έχει ξεκάθαρα ως στόχο την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου, ο γάλλος αστέρας αναμένεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσπάθειας για της χώρας του στο δρόμο προς τη δόξα

Χάρι Κέιν (Αγγλία)

Ο Χάρι Κέιν, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, είναι ένας παίκτης που έχει αποδείξει ήδη την αξία του, ενώ πλέον διαθέτει και μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου τύπου διοργανώσεις. Γνωστός για την εξαιρετική του ικανότητα στο σκοράρισμα, η απόδοσή του αναμένεται να αποτελέσει βαρόμετρο στην προσπάθεια της χώρας του.

Η συνεισφορά του κατά τη διάρκεια των προκριματικών και των πρόσφατων τουρνουά δεν χωράει αμφισβήτηση, ενώ αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο και στο Euro του 2024. Η ικανότητα του Κέιν να κρατάει τη μπάλα, να δημιουργεί ευκαιρίες και να πετυχαίνει κρίσιμα γκολ θα είναι ζωτικής σημασίας για τις φιλοδοξίες της Αγγλίας.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)

Ο Πορτογάλος επιθετικός, που θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, συνεχίζει να αψηφά την ηλικία και να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις. Η εμπειρία του, η ηγετική του φυσιογνωμία και η ικανότητά του στο σκοράρισμα τον κάνουν να είναι ακόμα και σήμερα ο ηγέτης της ομάδας της Πορτογαλίας.

Έχοντας ήδη κατακτήσει το Euro το 2016 με προπονητή το δικό μας Φερνάντο Σάντος, ο Ρονάλντο θα ανυπομονεί να προσθέσει άλλον έναν ευρωπαϊκό τίτλο στην ούτως ή άλλως επιτυχημένη καριέρα του. Οι πρόσφατες εμφανίσεις του για την Αλ Νασρ και την Πορτογαλία μας αποδεικνύουν την αποφασιστικότητά του και την όρεξη που έχει να πρωταγωνιστήσει σε ακόμα ένα τουρνουά.

Κέβιν Ντε Μπρούιν (Βέλγιο)

Γνωστός για τις εξαιρετικές του ικανότητες με την μπάλα στα πόδια, αλλά και την ικανότητα να βλέπει την πάσα όταν εκεί που δεν την περιμένει κανείς, ο Ντε Μπρούιν είναι ένας παίκτης που μπορεί να καθορίσει τον ρυθμό ενός παιχνιδιού. Οι επιδόσεις του για τη Μάντσεστερ Σίτι ήταν εξαιρετικές και το ίδιο επίπεδο υπεροχής φέρνει και στη βελγική ομάδα. Η ικανότητα του Ντε Μπρούιν να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ, να δίνει πάσες ακριβείας και να σκοράρει από απόσταση τον καθιστά μια συνεχή απειλή για τα αντίπαλα δίχτυα.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία)

Ο Πολωνός επιθετικός βρίσκεται σε συγκλονιστική φόρμα, βρίσκοντας συνεχώς δίχτυα για την Μπαρτσελόνα με την οποία έφτασε τις κλασικές του επιδόσεις. Η ικανότητα του Λεβαντόφσκι στο σκοράρισμα και το τελείωμα των φάσεων, τον καθιστούν έναν από τους πιο επικίνδυνους επιθετικούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εμφανίσεις του Λεβαντόφσκι θα είναι ζωτικής σημασίας για τις πιθανότητες της Πολωνίας στο Euro 2024 και η ικανότητά του να αποδίδει σε κρίσιμες στιγμές είναι το στοιχείο που δίνει στους Πολωνούς φιλάθλους αρκετές ελπίδες.

Πέντρι (Ισπανία)

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, έχει αναδειχθεί γρήγορα ως ένας από τους πιο ακριβούς παίκτες στον κόσμο. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Πέντρι έχει ήδη σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην Μπαρτσελόνα όσο και στην εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Η ικανότητά του να ελέγχει τη μεσαία γραμμή, να δημιουργεί ευκαιρίες και να διατηρεί την κατοχή της μπάλας, τον καθιστά βασικό παίκτη για την Ισπανία. Καθώς η Ισπανία προσπαθεί να ανακτήσει την κυριαρχία της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, οι εμφανίσεις του Πέντρι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της.

Ρόμελου Λουκάκου (Βέλγιο)

Ο Βέλγος επιθετικός βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, σκοράροντας σταθερά γκολ τόσο με την Ίντερ όσο και με την εθνική του ομάδα. Η συνεργασία του Λουκάκου με τον Κέβιν Ντε Μπρούιν στην επίθεση των Βέλγων αποτελεί το βασικό λόγο που θεωρείται το Βέλγιο ένα από τα φαβορί.

Η ικανότητά του να κρατάει μπάλα, και να είναι επικίνδυνος από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου, τον καθιστά μια συνεχή απειλή για τις άμυνες. Καθώς το Βέλγιο στοχεύει σε μια μακρά πορεία στο Euro 2024, οι εμφανίσεις του Λουκάκου θα είναι καθοριστικές για την επιτυχία του.

Γιόσουα Κίμιχ (Γερμανία)

Ο Γιόσουα Κίμιχ είναι ένας ευέλικτος παίκτης που μπορεί να μπορεί να καλύψει πολλές διαφορετικές θέσεις. Έχοντας τη φήμη του ηγέτη στις ομάδες στις οποίες παίζει, ο Κίμιχ αποτελεί βασικό γρανάζι της γερμανικής ομάδας. Είτε παίζει ως αμυντικός μέσος είτε ως δεξί μπακ, η ικανότητα του παίκτη να διαβάζει το παιχνίδι και να κάνει κρίσιμες επεμβάσεις τον κάνει να ξεχωρίζει. Οι εμφανίσεις του για την Μπάγερν Μονάχου και τη Γερμανία είναι σταθερά εντυπωσιακές και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της χώρας του στο Euro 2024.

Έρλινγκ Χάλαντ (Νορβηγία)

Ο Έρλινγκ Χάλαντ είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά νεαρά ταλέντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Νορβηγός επιθετικός είναι γνωστός για την ικανότητα που έχει στο σκοράρισμα, αλλά και την εξαιρετική φυσική κατάσταση. Οι εμφανίσεις του Χάλαντ για τη Manchester City και την εθνική ομάδα ήταν εξαιρετικές και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Παρόλο που η Νορβηγία δεν θεωρείται ένα από τα φαβορί, η παρουσία του Χάλαντ μπορεί να την κάνει να μία από τις εκπλήξεις του τουρνουά.

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Ιταλία)

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο. Ο Ιταλός τερματοφύλακας, γνωστός για τα αντανακλαστικά του, την ικανότητά του να σταματάει τα σουτ και την ψυχραιμία του, υπήρξε βασικός παίκτης τόσο για την Παρί Σεν Ζερμέν όσο και για την εθνική ομάδα της Ιταλίας. Οι εμφανίσεις του Ντοναρούμα στο Euro 2020 ήταν καθοριστικές για τον θρίαμβο της Ιταλίας ο οποίος μάλιστα κρίθηκε και στα πέναλτι. Οπότε, περιμένουμε από τον ίδιο να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και στο φετινή διοργάνωση.