Αθλητισμός

«Ασημένια» η Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό, μια δεκαετία στο βάθρο της διοργάνωσης

«Ασημένια» η Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό, μια δεκαετία στο βάθρο της διοργάνωσης Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το πέμπτο μετάλλιό της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Όταν πρόκειται για το βάθρο μεγάλων διοργανώσεων, η Κατερίνα Στεφανίδη έχει αποδείξει εδώ και καιρό ότι αποτελεί διαχρονική αξία. Κάτι που φάνηκε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Με άλμα στα 4,73 μέτρα, η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ και επέστρεψε στο βάθρο της διοργάνωσης- το οποίο γνωρίζει καλά.

Η 34χρονη πρωταθλήτρια πήγε στη Ρώμη με καλύτερο άλμα στα 4,64 μ. φέτος, επίδοση που βελτίωσε δύο φορές πάνω στον αγώνα, αρχικά με 4,68 μ. και στη συνέχεια με άλμα στα 4,73 μέτρα.

Στον τελικό πάλεψε μέχρι τέλους για το χρυσό μετάλλιο. Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,43 μ., 4,58 μ., 4,68 μ. και 4,73 μ. και ήταν στην πρώτη θέση μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η Angelica Moser τα κατάφερε με την πρώτη στα 4,78 μ. και η Κατερίνα Στεφανίδη μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθειά της σε αυτό το ύψος επέλεξε να συνεχίσει στα 4,83 μ., προκειμένου να κυνηγήσει το χρυσό μετάλλιο, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει τον πήχη.

Η Ελβετίδα άλτρια με το άλμα στα 4,78 μ.- που αποτελεί ισοφάριση εθνικού ρεκόρ- αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τρίτη, πίσω από την Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η Βρετανίδα Molly Caudery με άλμα στα 4,73 μ. (είχε χειρότερες προσπάθειες από την Ελληνίδα άλτρια). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανίδα είναι η κορυφαία άλτρια στον κόσμο φέτος με 4,86 μέτρα.

Κατερίνα Στεφανίδη: Μια δεκαετία στο βάθρο των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων

Αυτό είναι το πέμπτο μετάλλιο που κατακτά η Κατερίνα Στεφανίδη σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου και μάλιστα η πρώτη φορά που ανέβηκε στο βάθρο της διοργάνωσης ήταν το 2014.

Στη συλλογή της έχει δύο χρυσά, από τις διοργανώσεις του 2016 και του 2018 και άλλα δύο ασημένια (2014, 2022).

Με τη σημερινή επιτυχία της- στην έκτη συμμετοχή της σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου, επιστρέφει στο βάθρο μεγάλων διοργανώσεων έπειτα από δύο χρόνια. Το προηγούμενο μετάλλιό της ήταν το ασημένιο που πήρε στο Ευρωπαϊκό του 2022.

Και βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον η συλλογή της από μεγάλες διοργανώσεις ανδρών- γυναικών αριθμεί πλέον 12 μετάλλια.