Αθλητισμός

Κολύμβηση: Πρωταθλητής Ευρώπης Στέργιος Μπίλας – Δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα

Κολύμβηση: Πρωταθλητής Ευρώπης Στέργιος Μπίλας – Δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα Φωτογραφία: X
Ο 23χρονος Στέγιος Μπίλας στέφθηκε πρωταθλητής πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ. πεταλούδα.

Ο 23χρονος Στέργιος Μπίλας χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου καθώς κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό των 50μ. πεταλούδα.

Με χρόνο 23.15 ο αθλητής του Ολυμπιακού ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά τον χθεσινό αντίστοιχο θρίαμβο του Απόστολου Παπαστάμου, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. μικτή ατομική.

{https://twitter.com/HellenicOlympic/status/1803109810247754015}

Δεύτερος τερμάτισε ο Αυστριακός Σιμόν Μπούχερ με 23.19 και τρίτος ο Τσέχος Ντάνιελ Γκράτσικ με 23.26, ενώ ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2021 και φαβορί στον αγώνα, ο Ούγγρος Σεμπάστιαν Σάμπο περιορίστηκε στην πέμπτη θέση. ΈναΝ χρόνο αφότου κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία Κ23, στο Ευρωπαϊκό του Δουβλίνου, ο Μπίλας πήγε ένα βήμα παραπάνω. Παρότι κολύμπησε λίγο πιο αργά σε σχέση με το πανελλήνιο ρεκόρ (23.06) που πέτυχε στον ημιτελικό, το 23.15 ήταν αρκετό για να του χαρίσει το χρυσό μετάλλιο και τη σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας του ως τώρα.

Από το ξεκίνημα της 2ης ημέρας, η Ελλάδα κατακτά δεύτερο χρυσό, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, ενώ αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας στο συγκεκριμένο αγώνισμα.