Αθλητισμός

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Αθλητής ακρωτηρίασε το δάχτυλό του, για να μην χάσει το Παρίσι

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Αθλητής ακρωτηρίασε το δάχτυλό του, για να μην χάσει το Παρίσι Φωτογραφία: EPA/ FRANCK ROBICHON
Δεν επέτρεψε στον τραυματισμό να του στερήσει το όνειρο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024.

Όταν ο Μάθιου Ντόσον τραυματίστηκε, η πρώτη του σκέψη ήταν πως μόλις είχαν εξανεμιστεί τα όνειρά του να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024. Αλλά ήταν αποφασισμένος να πάει στο Παρίσι. Τόσο, που αποφάσισε να ακρωτηριάσει το δάχτυλό του.

Ο 30χρονος είναι μέλος της ομάδας της Αυστραλίας στο χόκεϊ επί χόρτου. Στις 11 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Περθ, τραυματίστηκε σοβαρά στον παράμεσο του δεξιού χεριού του, όταν κατά λάθος τον χτύπησε μπαστούνι άλλου παίκτη.

«ΟΚ, αυτό ήταν, το Ολυμπιακό όνειρο τελείωσε», ήταν η πρώτη του σκέψη, δήλωσε στους New York Times. Την ίδια ημέρα πήγε σε πλαστικό χειρουργό, ο οποίος του έδωσε δύο επιλογές: η μία ήταν ο ακρωτηριασμός, η άλλη να γίνει επέμβαση για την επανασύνδεση δακτύλου.

Η δεύτερη επιλογή θα απαιτούσε πολύμηνη ανάρρωση και δεν ήταν βέβαιο ότι θα ήταν πλήρης η αποκατάσταση του δακτύλου. Με τον ακρωτηριασμό, το πιθανότερο θα ήταν να παίξει σε 10 ημέρες.

Ο Μάθιου Ντόσον ζύγισε τα όσα του είπε ο γιατρός, έχοντας πάντα στο μυαλό του το γεγονός ότι πλησίαζαν οι Ολυμπιακοί αγώνες 2024. Ήταν μέλος της ομάδας τόσο στο Ρίο, όσο και στο Τόκιο, όταν η Αυστραλία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ωστόσο, πλησιάζοντας στο τέλος της καριέρας του, αυτή μπορεί να ήταν η τελευταία του ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση.

Το ίδιο απόγευμα μπήκε στο χειρουργείο και του ακρωτηρίασαν το δάχτυλο, λίγο πάνω από τη μεσαία άρθρωση. «Όλοι κάνουμε θυσίες και επιλογές. Αυτή είναι η επιλογή που έκανα για να παίξω στους Ολυμπιακούς αγώνες», δήλωσε.

Ο 30χρονος, που το 2018 παραλίγο να χάσει το μάτι του όταν τον χτύπησε μπαστούνι, πιστεύει ότι είναι τυχερός. Ο ακρωτηριασμός δεν τον επηρέασε στο χόκεϊ επί χόρτου, ούτε στην καθημερινότητα, ενώ μετά βίας νιώθει πόνο.

Σήμερα, Πέμπτη, θα βγάλει τα τελευταία ράμματα και στο μυαλό του έχει το πρώτο ματς κόντρα στην Αργεντινή, το Σάββατο.