Αθλητισμός

Βίασε ένα 12χρονο κορίτσι κι εκπροσωπεί την Ολλανδία στους Ολυμπιακούς: Τον γιούχαρε το κοινό

Βίασε ένα 12χρονο κορίτσι κι εκπροσωπεί την Ολλανδία στους Ολυμπιακούς: Τον γιούχαρε το κοινό
Ο διακεκριμένος αθλητής είχε ταξιδέψει από το Άμστερνταμ στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και βίασε ένα 12χρονο κορίτσι. Σήμερα εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς του Παρισιού εκπροσωπώντας την Ολλανδία στο μπιτς βόλεϊ.

Γιουχαΐσματα - ανάμεικτα με χειροκροτήματα - ακούστηκαν στο κοινό όταν ο καταδικασμένος παιδοβιαστής Στίβεν βαν ντε Βέλντε εμφανίστηκε για τον πρώτο του αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο βαν ντε Βέλντε βρίσκεται στην 10η θέση με τον συμπαίκτη του Μάθιου Ίμμερς και εντέλει έχασαν 2-1 από τους Ιταλούς αντιπάλους τους - που βρίσκονται στην 25η θέση - στο στάδιο του Πύργου του Άιφελ.

Οι δύο παίκτες παρουσιάστηκαν στο κοινό μαζί, με ζητωκραυγές αλλά και κάποιες αποδοκιμασίες κατά την αποχώρησή τους. Το ίδιο συνέβη και όταν το όνομα του Στίβεν βαν ντε Βέλντε ακούστηκε πριν την έναρξη του αγώνα.

{https://x.com/perfectghetto/status/1817522083452039169}

Ο διακεκριμένος αθλητής, ο οποίος σήμερα είναι 29 ετών, είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης το 2014 για τον βιασμό ενός κοριτσιού μόλις 12 ετών. Αποφυλακίστηκε το 2017 και επελέγη να εκπροσωπήσει φέτος την Ολλανδία στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

«Γνωρίζουμε την ιστορία του Στίβεν», είχε δηλώσει ο Michel Everaert, γενικός διευθυντής της Nevobo - της ολλανδικής ομοσπονδίας βόλεϊ. «Καταδικάστηκε τότε σύμφωνα με τον αγγλικό νόμο και εξέτισε την ποινή του. Από τότε, βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τον Στίβεν, ο οποίος έχει πλέον επανενταχθεί πλήρως στην ολλανδική κοινότητα του βόλεϊ».

Ο ίδιος ο βαν ντε Βέλντε είχε δηλώσει το 2018: «Έκανα αυτό που έκανα. Δεν μπορώ να το πάρω πίσω, οπότε θα πρέπει να πορευθώ με τις συνέπειες. Μπορείτε να με κρίνετε, φυσικά. Είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».