Αθλητισμός

Τι ώρα αγωνίζεται σήμερα ο Παναγιώτης Γκιώνης στους Ολυμπιακούς

Τι ώρα αγωνίζεται σήμερα ο Παναγιώτης Γκιώνης στους Ολυμπιακούς
Ο Παναγιώτης Γκιώνης διεκδικεί το μεσημέρι της Τετάρτης την πρώτη του πρόκριση τους «16» στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Κανάκ Τζα είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης που αγωνίζεται στη φάση των «32» το μεσημέρι της Τετάρτης (31/07, 13:00).

Ο Γκιώνης έχει συμμετάσχει σε έξι Ολυμπιάδες, ενώ αν νικήσει θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που θα προκριθεί στους καλύτερους 16 των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν τον αγώνα ο 44χρονος αθλητής ανέφερε πως «δεν τον ξέρω τόσο καλά, γιατί δεν τον έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

»Φυσικά τον είδαμε από βίντεο σε αγώνες απέναντι σε δυνατούς αμυντικούς και ήταν παραγωγικός. Ξέρω ότι έχει νικήσει τρεις φορές τον Γερμανό Φίλους, ενώ έχει νικήσει και τον Κορεάτη Κανγκ. Είναι καλός και πολύ σταθερός. Πρέπει να παίξω το παιχνίδι μου, να έχω μεγάλη διάρκεια και θα τα δώσω όλα για τον βασικό μου στόχο».

Εάν περάσει το εμπόδιο του 24χρονου Τζα, ο Γκιώνης θα βρεθεί αντιμέτωπος είτε με τον Κινέζο Φαν Ζεντόνγκ είτε με τον Βονγκ Τσου Τινγκ από το Χονγκ Κονγκ, ματς που θα διεξαχθεί την ίδια ώρα.

Ο Τζα συμμετέχει για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τόσο στο Ρίο το 2016, όσο και στο Τόκιο είχε αποκλειστεί από τον 2ο γύρο. Στο Παρίσι, φιλοδοξεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Ξεκίνησε εξαιρετικά νικώντας στον προκριματικό Μολδαβό Βλάντισλαβ Ούρσου (4-0 σετ), ενώ στους «64» άφησε εκτός τον Κορεάτη Τσο Νταεσόνγκ (4-2 σετ).