Αθλητισμός

Ξέσπασμα της Πλατανιώτη: Εξευτελιστική η βαθμολογία στους Ολυμπιακούς, συνεχίζεται η χειραγώγηση

Ξέσπασμα της Πλατανιώτη: Εξευτελιστική η βαθμολογία στους Ολυμπιακούς, συνεχίζεται η χειραγώγηση Φωτογραφία: INTIME/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ
«Η βαθμολογία μας πέταξε εκτός βάθρου», καταγγέλλει η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Μία εβδομάδα μετά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες, στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης μαζί με την Σοφία Μαλκογεώργου, η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατήγγειλε μέσω Instagram ότι η έκτη θέση που πήραν ήταν αποτέλεσμα αδικίας.

Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης- που μαζί με τον Εμμανουήλ Καραλή ήταν σημαιοφόροι της ελληνικής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων 2024- γράφει γιατί αυτή η διοργάνωση της προκάλεσε μεγάλο πόνο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χαρακτηρίζει εξευτελιστική τη βαθμολογία που έλαβε το ελληνικό ντουέτο, τονίζοντας ότι αυτό τους έθεσε εκτός μεταλλίων. Μάλιστα, σημειώνει ότι τέτοιες βαθμολογίες έπαιρνε όταν ξεκίνησε να προπονείται, στα 7 της χρόνια. «Η χειραγώγηση των αγώνων συνεχίζεται», σχολιάζει.

Η ανάρτηση της Ευαγγελίας Πλατανιώτη

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που σκέφτομαι και αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Θέλω να τα μοιραστώ και την ίδια ώρα δεν θέλω.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν και με την συναθλήτριά μου, Σοφία, ήμασταν έκτες, που είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει η χώρα μας μέχρι τώρα σε Ολυμπιακούς αγώνες. Θα έπρεπε να είμαι χαρούμενη και εν μέρει είμαι, γιατί ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, παρουσιάσαμε το πιο δύσκολο πρόγραμμα που έχει υπάρξει στην ιστορία του αθλήματος, πασχίσαμε και δουλέψαμε σκληρά για να πετύχουμε την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, όπως και την απόδοση για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η θέση που πήραμε δεν αντιπροσωπεύει αυτό που παρουσιάσαμε, για αυτό η απογοήτευση επισκιάζει ολοκληρωτικά τη χαρά μου.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, η δυσκολία του προγράμματος είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς δείχνει την ικανότητα του αθλητή να εκτελέσει κάτι που οι υπόλοιποι αθλητές δεν μπορούν. Ο βαθμός δυσκολίας μας ήταν υψηλότερος από εκείνον των αντιπάλων μας, κάτι που σημαίνει ότι θα ήταν αδύνατο να χάσουμε αυτό το μετάλλιο, εκτός αν παίρναμε μηδέν, εξαιτίας ενός τεχνικού λάθος ή να είχαμε κακή εκτέλεση. Τίποτα από αυτά δεν έγινε, αφού η απόδοσή μας ήταν ισάξια του προγράμματός μας.

Παρόλα αυτά, η βαθμολογία που πήραμε ήταν εξευτελιστική, ουσιαστικά μας πέταξε εκτός βάθρου. Αυτές ήταν βαθμολογίες που έλαβα όταν ξεκινούσα να προπονούμαι σε αυτό το άθλημα σε ηλικία 7 ετών. Όπως έχουμε δει, η χειραγώγηση των αγώνων συνεχίζεται. Ξέρω ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία κάνει προσπάθειες για να περιορίσει κάθε άδικη μεταχείριση, αλλά δυστυχώς, ενώ οι κανόνες έχουν αλλάξει, οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι.

Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι πραγματικά προς το καλύτερο, εκτός αν η τεχνητή νοημοσύνη αντικαταστήσει τον ανθρώπινο παράγοντα. Είμαι εδώ για την πρόοδο του αθλήματος αλλά αρνούμαι να υποστηρίξω την αδικία σε βάρος των προσπαθειών των αθλητών. Υποβάλλω τον εαυτό μου και το κορμί μου σε απίστευτα σκληρές προπονήσεις, σε μια προσπάθεια να πετύχω ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αυτό που αξίζουμε όλοι ως αθλητές είναι ο σεβασμός στις προσπάθειές μας και μία δίκαιη κρίση, ανεξαρτήτως της εθνικής ομάδας που εκπροσωπούμε. Αυτό είναι κάτι που δεν το είδαμε σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Aγώνες.

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους μας υποστήριξαν. Τη Σοφία, για την εξαιρετική μας συνεργασία. Τις προπονήτριές μου, Αναστασία Γκούτσεβα και Ναταλία Τσερνέσκα. Τον γυμναστή μας, Αλέξανδρο Προβολισιάνο. Τον φυσικοθεραπευτή μας, Γιώργο Δεμέτη, την Κολυμβητική Ομοσπονδία, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον χορηγό μας Ubitech που πίστεψε στο όνειρό μας και ήταν στο πλευρό μας.

Αυτοί οι Ολυμπιακοί μου προκάλεσαν μεγάλο πόνο, αλλά το ταξίδι με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Ξεπέρασα τα όριά μου, τη δύναμή μου, τα συναισθήματά μου και δημιούργησα έναν ισχυρό δεσμό με τους ανθρώπους που ανέφερα πιο πάνω».

{https://www.instagram.com/p/C-xMPapKX-N/?hl=el&img_index=1}

NETWORK