Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας αν προκριθεί

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας αν προκριθεί
Οι 3 πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στους «8», σε περίπτωση πρόκρισης.

Μετά την μεγάλη νίκη της Εθνικής κόντρα σε αυτή της Αυστραλίας με 77-71 όλα είναι ανοιχτά για τα προημιτελικά του μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Η πρόκριση της Εθνικής έχει πάρει παράταση καθώς όλα θα εξαρτηθούν από το τελικό σκορ της αυριανής αναμέτρησης μεταξύ Σερβίας και Νοτίου Σουδάν. 

Η Εθνική μας ευελπιστεί σε νίκη της Σερβίας με 3+ πόντους κόντρα στο Νότιο Σουδάν και αν όλα πάνε κατ΄ευχήν περνά πανηγυρικά στην επόμενη νοκ άουτ αναμέτρηση κόντρα σε δυνατό αντίπαλο. Οπότε όλα θα κλειδώσουν μετά τον αυριανό αγώνα (Σάββατο 3 Αυγούστου στις 22:00). 

Υπενθυμίζεται πως η Εθνική αν προκριθεί, θα τοποθετηθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση που θα ακολουθήσει, κάτι που σημαίνει πως θα παίξει κόντρα σε μία από τις δύο καλύτερες -βάσει βαθμολογιών στους ομίλους- ομάδες.

Δεδομένου ότι δεν μπορεί να παίξει απέναντι στον Καναδά, τότε θα βρεθεί είτε απέναντι στις ΗΠΑ, που είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού, είτε απέναντι στον σημερινό νικητή του Γαλλία – Γερμανία (22:00). Οι δύο αυτές χώρες είναι στο 2-0 και όποια κερδίσει θα πάρει την πρώτη θέση του Β’ ομίλου.

Αν όλα πάνε καλά και η Εθνική προκριθεί ο αγώνας για την φάση των 8 θα είναι την Τρίτη 6 Αυγούστου.