Αθλητισμός

Στη μάχη για μετάλλιο σήμερα η Κατερίνα Στεφανίδη: Το πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς

Στη μάχη για μετάλλιο σήμερα η Κατερίνα Στεφανίδη: Το πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς
Μετά το πρώτο της χρυσό στο Παρίσι, η ελληνική αποστολή συνεχίζει τη μάχη της για διακρίσεις: Εθνική Πόλο και Κατερίνα Στεφανίδη οι συμμετοχές που ξεχωρίζουν σήμερα Τετάρτη

Μετά από μία ακόμη χρυσή επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου, η Ελλάδα έχει στην κατοχή της πλέον 7 μετάλλια και ανεβαίνει από την 52η θέση στην 29η με 1 χρύσο, 1 ασημένιο και 5 χάλκινα!

Σήμερα είναι η σειρά της Κατερίνας Στεφανίδη να διεκδικήσει άκομη μια διάκριση για την Ελλάδα, με την 34χρονη χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο να συμμετέχει στον τελικό του άλματος επί κοντώ γυναικών στις 19:15, αντί για τις 20:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Αιτία ο αριθμός ρεκόρ (19) των αθλητριών που θα συμμετέχουν.

Υπενθυμίζεται πως η Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο και πέρασε με την δεύτερη τα 4.55μ, που της «έδωσαν» και την πρόκριση.

Η Στεφανίδη θα είναι δυστυχώς η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς η Αριάδνη Αδαμοπούλου τέθηκε νοκ-άουτ με θλάση β’ βαθμού απ’ τον προκριματικό, μολονότι είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον τελικό.

Στην 12η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ξεχωρίζει και η μεγάλη μάχη της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών κόντρα στη Σερβία (16:35) για μία θέση στους «4» του Ολυμπιακού τουρνουά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών 

Πάλη - ΕΡΤ3 14:00

  • 12:00 πρώτος γύρος 53κ ελευθέρας γυναικών - ΜΑΡΙΑ ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ – ΑΝΙΚΑ ΒΕΝΤΛΕ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Στίβος - ΕΡΤ2 08:30, 19:30

  • 12:50 προκριματικά Β’ γκρουπ ακοντισμού γυναικών - ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ
  • 19:15 ΤΕΛΙΚΟΣ επί κοντώ γυναικών - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Υδατοσφαίριση - ΕΡΤ2 16:30

  • 16:35 προημιτελικά ανδρών - ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ

Ιστιοπλοΐα - ΕΡΤ1 14:10

  • Τέταρτη μέρα φόρμουλα κάιτ - ΚΑΜΕΡΟΝ ΜΑΡΑΜΕΝΙΔΗΣ