Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Καραμπόλα στα προκριματικά για τα 5.000μ - Τι αποφάσισε η διοργάνωση (βίντεο)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Καραμπόλα στα προκριματικά για τα 5.000μ - Τι αποφάσισε η διοργάνωση (βίντεο) Φωτογραφία: YOUTUBE
Λίγο πριν τον τερματισμό έπεσαν 4 αθλητές αλλά οι κριτές αποφάσισαν να αγωνιστούν στον τελικό.

O Βρετανός δρομέας Τζορτζ Μιλς είχε έναν έντονο διαπληκτισμό με τον συναθλητή του, τον Γάλλο Ούγκο Χέι, καθώς ισχυρίζεται ότι τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει όπως και 3 ακόμα συναθλητές του λίγο πριν τον τερματισμό στα προκριματικά για τα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024.

Ο Χέι παρέμεινε όρθιος και μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου. Ωστόσο μετά τον τερματισμό η κάμερα έπιασε τον Μιλς και τον Χέι να μαλώνουν με τον Μιλς να δείχνει απειλητικά τον Χέι. Ο Βρετανός δρομέας ισχυρίστηκε ότι ο Χέι ήταν υπεύθυνος για το περιστατικό και την πτώση του και οι κριτές αφού εξέτασαν το σχετικό βίντεο έκριναν ότι ο Βρετανός ήταν σε μειονεκτική θέση.

Έτσι του έδωσαν τον πράσινο φως για να συμμετάσχει και αυτός στον τελικό του Σαββάτου. Μαζί με τον Βρετανό θα τρέξουν ξανά οι Dominic Lokinyomo Lobalu (Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων), ο Mike Foppen (Ολλανδία) και ο Thierry Ndikumwenayo (Ισπανία).

Ο Μιλς δήλωσε στο BBC πως «νομίζω ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο. Ήμουν στην κούρσα και μπουμ, με κατέβασε ο Γάλλος». Ερωτηθείς τι είπε όταν βρέθηκε αντιμέτωπος μαζί του ο Μιλς απάντησε «μάλλον δεν μου επιτρέπεται να πω». Πριν μάθει ωστόσο ότι είχε πάρει τη θέση στον τελικό δήλωσε πως «Από τη δική μου οπτική γωνία ήταν ο τέλειος προκριματικός για μένα, περνώντας τα πρώτα 2χλμ σε έξι λεπτά. Έλεγα: «κανείς τώρα δεν μπορεί να ξεφύγει από μένα με αυτόν τον ρυθμό», οπότε απλώς καθόμουν, περίμενα, και ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω την αντεπίθεση. Τι μπορείς να κάνεις;».