Αθλητισμός

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μαραθωνοδρόμος αποκάλυψε ότι τερμάτισε παρότι έπαθε κάταγμα κόπωσης

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μαραθωνοδρόμος αποκάλυψε ότι τερμάτισε παρότι έπαθε κάταγμα κόπωσης Φωτογραφία: INSTAGRAM
Ήταν μία «επώδυνη μάχη», είπε η 31χρονη για την κούρσα της στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024.

Αν ήταν οποιαδήποτε άλλη κούρσα, η Ρόουζ Χάρβεϊ θα είχε εγκαταλείψει. Όμως, έτρεχε στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024. Και ήθελε να φτάσει στον τερματισμό.

Η 31χρονη Βρετανίδα δρομέας αποκάλυψε ότι κατάφερε να τερματίσει στον μαραθώνιο στο Παρίσι, παρότι υπέστη κάταγμα κόπωσης.

«Οι Ολυμπιακοί αγώνες απείχαν από αυτό που ονειρευόμουν, αλλά ήταν μία εμπειρία ζωής», έγραψε στο Instagram η Ρόουζ Χάρβεϊ.

Πριν από τον αγώνα ένιωθε ενοχλήσεις στον μηρό. Όμως, πίστευε ότι με την αδρεναλίνη θα μπορούσε να κάνει την κούρσα που «είχε» στα πόδια της.

«Έπειτα από τα πρώτα χιλιόμετρα, συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν θα συνέβαινε. Τα επόμενα χιλιόμετρα ήταν μια επώδυνη μάχη. Τελικά, είχα κάταγμα κόπωσης στο μηριαίο οστό», ανέφερε στην ανάρτησή της.

«Σε οποιαδήποτε άλλη κούρσα θα είχα εγκαταλείψει και υπήρξαν τόσες πολλές στιγμές που πίστευα ότι δεν θα μπορούσα να κάνω άλλο βήμα. Οι κατηφόρες ήταν κόλαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όμως, παρότι όλοι οι στόχοι της για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 είχαν αργοσβήσει, υπήρχε ακόμα ένα κομμάτι του ονείρου της από το οποίο μπορούσε να κρατηθεί, συνεχίζει: να τερματίσει. «Δεν μπορούσα να τα παρατήσω. Έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου να χαμογελά, να ρουφάει την ενέργεια των απίστευτων θεατών και απλά να βάζω το ένα πόδι μπροστά στο άλλο», συμπληρώνει.

«Ήταν σπαρακτικό. Αλλά το να είμαι κομμάτι των Ολυμπιακών αγώνων είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ», τονίζει.

Τελικά, η Ρόουζ Χάρβεϊ τερμάτισε στην 78η θέση, σε 2:51:03. Υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδή Σιφάν Χασάν πήρε το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο, καταρρίπτοντας το Ολυμπιακό ρεκόρ με 2:22:55.

«Αν είχα σταματήσει, πάντα θα αναρωτιόμουν αν μπορούσα να είχα τρέξει άλλο ένα χιλιόμετρο. Δεν θα μπορούσα να ζήσω με αυτό», δήλωσε στο BBC η Βρετανίδα.

Τώρα, η 31χρονη έχει μπροστά της έναν άλλο στόχο. Σε τρεις εβδομάδες παντρεύεται και ελπίζει έως τότε να έχει καταφέρει να αφήσει στην άκρη τις πατερίτσες με τις οποίες κινείται εξαιτίας του κατάγματος κόπωσης.

{https://www.instagram.com/p/C-nmHm_NnoG/}

NETWORK