Αθλητισμός

Η 19χρονη κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου θα αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η 19χρονη κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου θα αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024
Αγωνίζεται στις 31 Αυγούστου στα 100 μέτρα.

Η 19χρονη κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου, Λήδα, προετοιμάζεται πυρετωδώς για να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι εκπροσώποντας τη χώρα μας στα 100 μέτρα στο στίβο. 

Η αθλήτρια που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας πριν ενάμιση χρόνο, δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να συνεχίσει τον αθλητισμό διαπρέποντας με τις επιδόσεις της και τώρα πια μπορεί να αονειρεύεται ακόμη και ένα ολυμπιακό μετάλλιο. 

Η  Λήδα Μανθοπούλου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τόνισε τα εξής: «Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Χρειάστηκα τουλάχιστον έξι μήνες για να συνηθίσω τις αλλαγές στο σώμα μου. Υπήρχαν πάρα πολύ μεγάλοι πόνοι. Άλλαξε πάρα πολύ η καθημερινότητα μου. Ξαναμπήκα σιγά σιγά στο γήπεδο, ήμουν αρκετά διστακτική στην αρχή άλλα είναι κάτι που μου αρέσει, το αγαπώ και θα το συνεχίσω».

Όσον αφορά τον αγώνα της στα 100 μέτρα των Παραολυμπιακών Αγώνων 2024, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 31 Αυγούστου 2024, η 19χρονη αθλήτρια υποστήριξε ότι «γενικά δεν αγχώνομαι σε αγώνες. Το ελέγχω. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη στον στόχο μου».

Σύμφωνα με την προπονήτριά της, Βασιλική Μπεκιάρη υπάρχουν ελπίδες για μεγάλα πράγματα, οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί, με τη 19χρονη σπρίντερ να χρειάζεται τη θετική ενέργεια όλων των Ελλήνων για να πετύχει το όνειρό της.