Αθλητισμός

Μίλτος Τεντόγλου: «Χτύπησε» στο τέλος, ξανά - Νικητής στη Λωζάνη με το έκτο άλμα

Μίλτος Τεντόγλου: «Χτύπησε» στο τέλος, ξανά - Νικητής στη Λωζάνη με το έκτο άλμα Φωτογραφία: EPA/ JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Στα 8,06 μ. προσγειώθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου στην τελευταία προσπάθεια.

Μπορεί να μην «έβγαλε» τις επιδόσεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει, αλλά ο Μίλτος Τεντόγλου φεύγει νικητής από το Diamond League της Λωζάνης. Και μάλιστα το κατάφερε με το δικό του… στιλ.

Στον πρώτο του αγώνα μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες, ο 26χρονος πρωταθλητής του μήκους «χτύπησε» στο έκτο και τελευταίο του άλμα, στο οποίο προσγειώθηκε στα 8,06 μ. για να πάρει τη νίκη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου φάνηκε να δυσκολεύεται να βρει τον καλό του εαυτό, σε έναν αγώνα που δεν έγιναν μεγάλες επιδόσεις. Ξεκίνησε με άκυρο, ενώ συνέχισε με 7,61 μ., 7,87 μ. και 7,69 μ. στις επόμενες προσπάθειές του.

Στο πέμπτο του άλμα έφτασε στα 7,97 μέτρα, για να ανέβει από την τέταρτη στην τρίτη θέση, εξασφαλίζοντας ότι θα έχει μία ακόμα προσπάθεια. Την αξιοποίησε στο έπακρο, καθώς με 8,06 μ. στην τελευταία του ευκαιρία ξεπέρασε τον Τζαμαϊκανό Γουέιν Πίνοκ, ο οποίος προηγούνταν χάρις στο 8,01 μ. που είχε πετύχει στην τέταρτη προσπάθειά του. Την τρίτη θέση πήρε ο Ελβετός Σίμον Εχάμερ, με άλμα στα 7,99 μέτρα.

Οι προσπάθειες του Μίλτου Τεντόγλου και των άλλων αθλητών του μήκους στο Diamond League της Λωζάνης.

ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ