Αθλητισμός

Ο Ντουπλάντις δεν χάνει ούτε στα 100 μ. - Νίκησε τον παγκόσμιο ρέκορντμαν των 400 μ. εμπόδια (Βίντεο)

Ο Ντουπλάντις δεν χάνει ούτε στα 100 μ. - Νίκησε τον παγκόσμιο ρέκορντμαν των 400 μ. εμπόδια (Βίντεο) Φωτογραφία: EPA/ TIL BUERGY
Στον τερματισμό, ο Ντουπλάντις γύρισε και κοίταξε τον αντίπαλό του.

Στο επί κοντώ, μόλις εμφανίζεται στον αγωνιστικό χώρο όλοι ψάχνουν τον δεύτερο. Τώρα, ο Μόντο Ντουπλάντις έδειξε ότι δεν χάνει ούτε στα 100 μέτρα.

Ο Σουηδός, που πριν από λίγες ημέρες πέτυχε το δέκατο παγκόσμιο ρεκόρ της καριέρας του στο επί κοντώ, υποχρέωσε σε ήττα τον Κάρστεν Βάρχολμ, τον ταχύτερο άνθρωπο όλων των εποχών στα 400 μ. εμπόδια.

Αφού το συζητούσαν επί ένα χρόνο, οι δύο κάτοχοι παγκοσμίων ρεκόρ κοντραρίστηκαν στα 100 μ. το βράδυ της Τετάρτης στη Ζυρίχη, όπου αύριο θα διεξαχθεί το Diamond League. Κανένας από τους δυο τους δεν είχε τρέξει σε αγώνα την κούρσα της «μίας ανάσας» εδώ και έξι χρόνια.

Ο Ντουπλάντις ήταν καλύτερος στην εκκίνηση και διατήρησε το προβάδισμα σε όλη την κούρσα. Μάλιστα, στον τερματισμό γύρισε και κοίταξε τον αντίπαλό του. Τερμάτισε σε 10.37, για να πετύχει ατομικό ρεκόρ, ενώ και ο Βάρχολμ με το 10.47 πέτυχε την καλύτερη επίδοσή του.

«Έφυγε πολύ γρήγορα από τον βατήρα, με νίκησε δίκαια», παραδέχθηκε ο Νορβηγός. Αύριο και οι δυο τους θα συμμετάσχουν στα «κανονικά» αγωνίσματά τους. Μόνο που ο Βάρχολμ θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Σουηδίας, επειδή έχασε από τον Ντουπλάντις. Κάτι που θα γίνει πρώτη «και τελευταία φορά», διαβεβαίωσε ο παγκόσμιος ρέκορντμαν των 400 μ. εμπόδια.

{https://x.com/wldathleticshub/status/1831421821356535819}