Αθλητισμός

Παγκόσμιο πρωτάθλημα τριάθλου: Δύο αθλητές νεκροί, τι συνέβη

Παγκόσμιο πρωτάθλημα τριάθλου: Δύο αθλητές νεκροί, τι συνέβη Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ WORLD TRIATHLON
Βρετανός και Μεξικανός οι αθλητές που πέθαναν την ώρα του αγώνα.

Διπλή τραγωδία σημάδεψε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τριάθλου στην Ανδαλουσία, καθώς δύο αθλητές έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για αθλητές που συμμετείχαν στις ηλικιακές κατηγορίες της διοργάνωσης, τον 75χρονο Ρότζερ Μας Κολόμπερ και τον 57χρονο Μαρκ Τζον.

Η παγκόσμια ομοσπονδία τριάθλου επιβεβαίωσε με ανακοίνωση των δύο αθλητών στους αγώνες στο Τερεμολίνος, αναφέροντας μόνο την εθνικότητα και όχι τα ονόματά τους. Η ανακοίνωση δεν έδινε λεπτομέρειες για το τι συνέβη.

pagosmio_triathlo_d6a20.png

Η μεξικανική ομοσπονδία τριάθλου ανακοίνωσε ότι ο ένας αθλητής που έχασε τη ζωή του ήταν ο 75χρονος Ρότζερ Μας Κολόμπερ. Η βρετανική ομοσπονδία επιβεβαίωσε ότι πέθανε αθλητής της ομάδας της, δίχως να ανακοινώσει το όνομά του. Η εφημερίδα Malaga Hoy έγραψε ότι πρόκειται για τον 57χρονο Μαρκ Τζον.

mexikanos_08fc0.png

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα συμμετέχουν περισσότεροι από 5.500 τριαθλητές από 80 και πλέον χώρες. Την Πέμπτη η διοργάνωση ξεκίνησε με 750 μ. κολύμβησης, ακολούθησαν τα 20 χλμ. ποδηλασίας και στη συνέχεια τα 5 χλμ. τρέξιμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η Malaga Hoy, τα δύο τραγικά γεγονότα έγιναν με διαφορά λίγων λεπτών. Ο Βρετανός αθλητής κατέρρευσε την ώρα που έτρεχε, ενώ ο Μεξικανός έπαθε καρδιακή ανακοπή ενώ κολυμπούσε.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ανδαλουσίας έλαβαν κλήση περίπου στις 16:15 ότι ένας 57χρονος αθλητής υπέστη καρδιακή ανακοπή. Στο σημείο έσπευσαν διασώστες, αλλά παρότι έκαναν ΚΑΡΠΑ, τελικά επιβεβαίωσαν τον θάνατο του 57χρονου.

Η Ελένα Μπερνάλ, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, κατήγγειλε στην εφημερίδα ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε. «Πέρασαν τουλάχιστον 20 λεπτά από τη στιγμή που κατέρρευσε ο άνδρας μέχρι την ώρα που έφτασαν οι διασώστες», δήλωσε. Όλη αυτή την ώρα, άνθρωποι της διοργάνωσης έκαναν ΚΑΡΠΑ στον 57χρονο, ενώ άλλος αθλητής έτρεξε και έφερε απινιδωτή από το κοντινότερο ξενοδοχείο.

Λίγη ώρα νωρίτερα, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, ο Ρότζερ Μας Κολόμπερ υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ κολυμπούσε. Γιατροί έσπευσαν να τον βοηθήσουν, αλλά δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.