Επιχειρήσεις

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: Συμμετοχή στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με στόχο #prostokalytero.

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: Συμμετοχή στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με στόχο #prostokalytero.
Για ακόμη μια χρονιά, η Παπαστράτος έδωσε δυναμικό «παρών» στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, αυτή τη φορά για έναν μεγαλύτερο σκοπό: 5 ευρώ προσφέρθηκαν για κάθε χιλιόμετρο που διένυσαν οι 216 δρομείς στους αγώνες δρόμου των 5 χλμ., 10 χλμ. και της Κλασικής Διαδρομής των 42 χλμ., ενισχύοντας τρεις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τον Δεσμό, τη ΜΚΟ Διογένης που εκδίδει το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» και τη Διεθνή Αμνηστία, μετατρέποντας έτσι τη συμμετοχή στον Μαραθώνιο σε ουσιαστική βοήθεια προς συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Με σταθερή επιδίωξη να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της για ένα μέλλον προς το καλύτερο, η Παπαστράτος ενίσχυσε το πολύτιμο κοινωνικό έργο των τριών ΜΚΟ.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, δήλωσε: «Αυτή τη χρονιά δεν τρέξαμε αποκλειστικά για εμάς. Δεν δοκιμάσαμε απλώς τα όρια και την αντοχή μας. Τρέξαμε για έναν μεγαλύτερο, σπουδαιότερο σκοπό, τρέξαμε για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Αυτή είναι η σταθερή επιδίωξη της Παπαστράτος. Να συμβάλλουμε κάθε μέρα, με κάθε τρόπο, προς το καλύτερο, για όλους»

Λίγα λόγια για την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

H Παπαστράτος, θυγατρική εταιρεία της Philip Morris Ιnternational (PMI) κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία τσιγάρων και θερμαινόμενων προϊόντων καπνού στην Ελλάδα για εννέα δεκαετίες. Το 2017 γύρισε σελίδα στην ιστορία της και πήρε πρωταγωνιστική θέση στον ριζικό μετασχηματισμό του κλάδου των καπνικών προϊόντων και την υλοποίηση του μεγάλου οράματος της PMI για έναν κόσμο απαλλαγμένο από το τσιγάρο προς όφελος των ενήλικων καπνιστών που έχουν επιλέξει να
συνεχίσουν να καπνίζουν και της κοινωνίας γενικότερα.

Με μια σημαντική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Παπαστράτος μετέτρεψε το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το νέο, καινοτόμο προϊόν, το IQOS, το πρώτο heat-not-burn (μη καιόμενου καπνού) προϊόν της PMI, δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με το τσιγάρο.

Μέχρι τον Ιανουάριο 2019, περίπου 6,6 εκατ. ενήλικοι καπνιστές σε 44 χώρες και περισσότεροι από 150.000 στην Ελλάδα έχουν επιλέξει τη νέα τεχνολογία. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο www.pmi.com.

Η Παπαστράτος με συνέπεια υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την ανακούφιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα ως Best Work Place και Top Employer για το δυναμικό εργασιακό της περιβάλλον, ενώ αποτελεί και την πρώτη ελληνική εταιρεία με την πιστοποίηση Equal Salary. Η Παπαστράτος έχει αναδειχθεί ως η «No 1 Αξιοθαύμαστη Εταιρεία στην Ελλάδα» και ως η «Νο 1 Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία» από το περιοδικό Fortune.

Λίγα λόγια για τον Δεσμό

Ο Δεσμός (www.desmos.org) είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων μέσα από τη μέγιστη αξιοποίηση πλεονάσματος από ιδιώτες και εταιρείες.

Aπό την ίδρυσή του, τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ο Δεσμός, με επίκεντρο τα γραφεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προσφέρει σε ένα ολοένα και αυξανόμενο δίκτυο 341 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας στην Ελλάδα, βοηθώντας συνολικά πάνω από 200.000 βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επωφελούμενους χάρη στην προσφορά περισσότερων από 110 εταιρειών και εκατοντάδων ιδιωτών! Η εκτιμώμενη αξία των αγαθών που έχει διαχειριστεί ο Δεσμός υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Λίγα λόγια για τη Διογένης ΜΚΟ

Η «Διογένης ΜΚΟ» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, που συστήθηκε στις αρχές του 2010 για την υποστήριξη, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, της προσπάθειας των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων
ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

Βασικές δράσεις της «Διογένης ΜΚΟ» είναι η έκδοση του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» και η σύσταση της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων με την ετήσια συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Οι δράσεις της «σχεδίας» δεν εξαντλούνται μόνο στη διανομή ενός περιοδικού, καθώς μέσα από μια ευρεία γκάμα πρωτοβουλιών υφαίνεται ένα δίκτυ προστασίας για εκείνους που έχουν ανάγκη.

Λίγα λόγια για τη Διεθνή Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία ιδρύθηκε το 1961 από τον Πίτερ Μπένενσον και είναι ένα παγκόσμιο, ανεξάρτητο, εθελοντικό κίνημα με 7 εκατομμύρια μέλη, ακτιβιστές και υποστηρικτές, με δομές και εθνικά Τμήματα και πάνω από 1800 επαγγελματικά στελέχη, οι οποίοι αγωνίζονται όλοι μαζί για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να σταματήσουν οι παραβιάσεις τους.

Το όραμά της είναι κάθε άνθρωπος να απολαμβάνει τα ανθρώπινα δικαιώματα που αναφέρονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σε άλλα διεθνή πρότυπα. «Μέχρις ότου κάθε άνθρωπος να μπορεί να απολαμβάνει όλα τα δικαιώματά του, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας. Δεν θα σταματήσουμε αν κάθε άνθρωπος δεν ζει με αξιοπρέπεια, αν η φωνή του κάθε ανθρώπου δεν μπορεί να ακουστεί, αν δεν σταματήσουν τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις.»