Επιχειρήσεις

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα εταιρική ταυτότητα 

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα εταιρική ταυτότητα 
Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε μια σημαντική ανανέωση της εταιρικής της ταυτότητας, μια κίνηση που υπογραμμίζει την ολοκλήρωση του εταιρικού της μετασχηματισμού.

Η ανανέωση αυτή συμπίπτει με την πλήρη επιστροφή της τράπεζας στον ιδιωτικό τομέα και αναδεικνύει τις σημαντικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει καταφέρει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά, επιδεικνύοντας ισχυρές επιχειρηματικές και χρηματοοικονομικές επιδόσεις και συμβάλλοντας ενεργά στην προώθηση της βιώσιμης οικονομίας.

Η νέα εταιρική ταυτότητα παρουσιάστηκε την Τρίτη σε περίπου 300 σημαντικούς πελάτες της τράπεζας από τον πρόεδρο Γιώργο Χαντζηνικολάου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου. Την Τετάρτη ακολούθησε εκδήλωση για τους εργαζομένους, στην οποία συμμετείχαν περίπου 700 υπάλληλοι από την Αθήνα και την περιφέρεια. Στην εκδήλωση μίλησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην «απολύτως επιτυχημένη» αποεπένδυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από τις τράπεζες, τονίζοντας τα άμεσα οικονομικά οφέλη ύψους 3,5 δισ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η αποεπένδυση του ΤΧΣ αποτελεί ένδειξη της προόδου της τράπεζας και ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας. Η επιτυχία της διάθεσης του 27% των μετοχών της σε ξένους και Έλληνες επενδυτές χαρακτηρίστηκε ως πρωτοφανής. Ο υπουργός σημείωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι πλέον ισχυρές και έτοιμες να επικεντρωθούν στη βασική τους αποστολή, δηλαδή τη χρηματοδότηση και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Αυτή η ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας της Τράπεζας Πειραιώς δεν σηματοδοτεί μόνο την εξέλιξη της ίδιας της τράπεζας, αλλά και την επαναφορά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε μια κατάσταση κανονικότητας και σταθερότητας, μετά από μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων και προβλημάτων.