Επιχειρήσεις

Η Metlen εκδίδει «πράσινο» πενταετές ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

Η Metlen εκδίδει «πράσινο» πενταετές ομόλογο 500 εκατ. ευρώ
Η Metlen Energy & Metals έδωσε εντολή στις BNP PARIBAS, Citigroup, και HSBC να οργανώσουν σειρά εξ αποστάσεως συναντήσεων με επενδυτές σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, ξεκινώντας από τις 7 Οκτωβρίου 2024.

Εάν οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν, η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει σε διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, διάρκειας πέντε ετών.

Παρά το γεγονός ότι δεν διασφαλίζεται η πραγματοποίηση της έκδοσης ή το μέγεθός της, η Metlen σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την αποπληρωμή υφιστάμενων πρώτης τάξεως ομολογιών ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, με επιτόκιο 2,5%, οι οποίες λήγουν το 2024.

Τα έσοδα από τις νέες ομολογίες θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση επιλέξιμων πράσινων έργων, όπως ορίζεται στο Green Finance Framework της εταιρείας. Η διανομή των ομολογιών θα γίνει βάσει του Regulation S, με ηλεκτρονική παρουσίαση μέσω Netroadshow. Σημειώνεται ότι η Mytilineos Financial Partners S.A. έχει ήδη αναρτήσει ειδοποίηση αποπληρωμής των ομολογιών 2024.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πρόωρη αποπληρωμή των υφιστάμενων ομολογιών που λήγουν την 1η Δεκεμβρίου, ενάμιση μήνα νωρίτερα, αποδεικνύοντας τη συνέπεια της εταιρείας προς τους επενδυτές.

Παρά την αβεβαιότητα λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, η εταιρεία συνεχίζει την έκδοση, ενώ εκτιμάται ότι η αναχρηματοδότηση θα προσφέρει καλύτερους όρους για τους ομολογιούχους.