Ελλάδα

Καιρός: Ζέστη αλλά και μπόρες το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Ζέστη αλλά και μπόρες το Σαββατοκύριακο Καιρός: Ζέστη αλλά και μπόρες το Σαββατοκύριακο
Ζεστό Σαββατοκύριακο με το θερμόμετρο να φτάνει τους 36 με 38 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στην κεντρική Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο, ενώ στη βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα δείχνει μέχρι τους 36 βαθμούς.

Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα τοπικά τις απογευματινές και όχι μόνο ώρες δεν αποκλείονται σύντομες μπόρες ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη θα φτάνουν τοπικά μέχρι τα 6 και ίσως και 7 μποφόρ. Από το βράδυ της Κυριακής θα ενισχυθούν περισσότερο οι βοριάδες ειδικά στο Αιγαίο με αποτέλεσμα την συγκράτηση του υδραργύρου και ίσως μια μικρή αίσθηση δροσιάς στις ανατολικά προσήνεμες περιοχές.
 
Πιο αναλυτικά το Σάββατο:
 
Στη Θράκη  και στη Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.
                                                                                            
Στη Θεσσαλονίκη  θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένεται βροχή ή καταιγίδα. Το θερμόμετρο από 24 έως 35 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι στο Ιόνιο μέχρι τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.
 
Στην Πελοπόννησο καλός καιρός με αραιή συννεφιά και τοπικές σύντομες μπόρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 και στα ανατολικά μέχρι 38 βαθμούς.
 
Παρόμοιος καιρός και στα Κύθηρα με το θερμόμετρο μέχρι τους 32 βαθμούς.   
 
Στην Κρήτη αίθριος καιρός με δυτικούς-βορειοδυτικούς ανέμους τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ στα ανατολικά του νομού. Το θερμόμετρο από 22 έως 33 βαθμούς.
 
Στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ήλιος με βόρειους ανέμους στα 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία και την κεντρική  Ελλάδα πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές σύντομες βροχές. Η θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς.
 
Στην Αττική αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.