Ελλάδα

Σύλληψη-μυστήριο νεαρού Τούρκου σε βραχονησίδα κοντά στην Σύμη

Σύλληψη-μυστήριο νεαρού Τούρκου σε βραχονησίδα κοντά στην Σύμη
Μια υπόθεση - μυστηρίου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σύμη με τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 27χρονου Τούρκου υπηκόου, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζεται με το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού ή είναι διωκόμενος από τις τουρκικές αρχές για την εμπλοκή του σε αυτό.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η φυγή του ενδέχεται να επισπεύσθηκε εξαιτίας των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος και των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην γειτονική χώρα. Ο νεαρός, έφθασε μόνος του σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη και δήλωσε πως είναι δικηγόρος, και έδειξε επαγγελματική ταυτότητα.

Ο νεαρός, νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τον διεθνή τηλεφωνικό αριθμό άμεσης βοήθειας «112» και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από το Λιμενικό Σώμα σε μια ερημική παραλία της βραχονησίδας. Τον είχε αποβιβάσει εκεί, τούρκος διακινητής με ταχύπλοο σκάφος.

Ο 27χρονος φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις λιμενικές αρχές, πως για την «αποκλειστική» μεταφορά του στην Ελλάδα έδωσε στον δουλέμπορο περίπου 2.500 ευρώ, χωρίς να υπάρχει άλλος διακινούμενος στο σκάφος, κάτι που προκάλεσε τις υποψίες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.