Ελλάδα

Βασίλης Γρίβας: Ποιος ήταν ο 50χρονος bodybuilder που γάζωσαν με σφαίρες έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά

Βασίλης Γρίβας: Ποιος ήταν ο 50χρονος bodybuilder που γάζωσαν με σφαίρες έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά
Ποιος ήταν ο 50χρονος πρωταθλητής bodybuilding Βασίλης Γρίβας που γάζωσαν με σφαίρες έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά

Εκτέλεση για ξεκαθάρισμα λογαριασμών σημειώθηκε σήμερα το πρωί μπροστά στα μάτια των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών με θύμα των Βασίλη Γρίβα

Ο Γρίβας έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς, στην οδό Σαλώνων στα Γλυκά Νερά ενώ πήγαινε τον παιδί του σχολείο, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε ελαφρά και μία γυναίκα, που, όμως, δεν είχε σχέση με την υπόθεση.

Το θύμα, ήταν κάτι παραπάνω από παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του και το 2003 και το 2011 στην μεγάλη υπόθεση εξάρθρωσης ομάδων της Μαφίας από την Ασφάλεια Αττικής, με 217 κατηγορούμενους.

Αστυνομικές πηγές «βλέπουν» ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από τη στυγερή εκτέλεση. Ο 50χρονος φέρεται να ήταν ένα από τα ηγετικά μέλη ομάδας «νονών» της νύχτας που είχε «πόλεμο» με αντίπαλη ομάδα που πουλούσε προστασία την περασμένη δεκαετία.

mprabos468.JPG

Ποιος ήταν ο Β.Γρίβας

Ο Βασίλης Γρίβας, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής του «μπόντι μπίλντινγκ», σύμφωνα με τον πλούσιο φάκελο του, είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στη νύχτα από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Μετά την δολοφονία του φίλου του Θέμη Καλαποθαράκου τον Ιούλιο του 2000, φέρεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του το 2003, το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στην μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε.

Έκτοτε, μετά την αποφυλάκιση του συνελήφθη και άλλες φορές, ενώ το 2011 συμπεριλαμβανόταν και πάλι στην μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα. Τότε παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση, αλλά εξέτισε μέρος της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την έρευνα στον τόπο της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, δύο άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, έκλεισαν το δρόμο στο ΙΧ αυτοκίνητο του Γρίβα έξω από το σχολείο, όπου μόλις είχε αφήσει το παιδί του και ετοιμαζόταν να αποχωρήσει.

Αφού σταμάτησαν δίπλα του τον πυροβόλησαν με δύο πιστόλια των 9 χιλιοστών με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα στο κεφάλι. Οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον οκτώ φορές, καθώς στο σημείο βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, αλλά μια από τις σφαίρες που χτύπησε σε ένα κάγκελο, εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε στον ώμο μια μητέρα που είχε πάει και αυτή το παιδί της στο σχολείο.

Η γυναίκα διακομίστηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Οι δράστες, αμέσως μετά την δολοφονία απομακρύνθηκαν με ταχύτητα, αλλά σε μικρή απόσταση από το σχολείο, στην οδό Αγαμέμνωνος, έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο, όπου βρέθηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς.

Από το σημείο οι εκτελεστές, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, που οδηγούσαν συνεργοί τους, με κατεύθυνση προς την λεωφόρο Σπάτων.

Οι δράστες, αμέσως μετά την δολοφονία απομακρύνθηκαν με ταχύτητα, αλλά σε μικρή απόσταση από το σχολείο, στην οδό Αγαμέμνωνος, έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο, όπου βρέθηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς. Από το σημείο οι εκτελεστές, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, που οδηγούσαν δύο συνεργοί τους, με κατεύθυνση προς την λεωφόρο Σπάτων.