Ελλάδα

Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του 22χρονου Bakari Henderson

Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του 22χρονου Bakari Henderson
Προθεσμία για να απολογηθούν στην ανακρίτρια αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη ζήτησαν και έλαβαν άπαντες οι 8 συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάτου του 22χρονου Bakari Henderson ενώ μαρτυρία φίλου του άτυχου νέου αλλάζει τα δεδομένα για τα αίτια που οδήγησαν στον θανάσιμο ξυλοδαρμό του από τους δράστες

Μετά την απολογία έπεται η επιβολή περιοριστικών όρων οι οποίοι, για την πλειοψηφία των κατηγορουμένων, εκτιμάται πως θα είναι η προφυλάκιση, μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

Στο σύνολό τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με τους δικηγόρους τους να μελετούν το κείμενο της δικογραφίας αλλά και το υλικό που υπάρχει. Η υπερασπιστική γραμμή τους έχει να κάνει με τα χτυπήματα που δέχτηκε ο νεαρός και ποια από αυτά ήταν τελικά θανάσιμα.

Νωρίτερα ένταλμα σύλληψης για έναν ακόμη φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας του 22χρονου Αμερικανού στο Λαγανά εξέδωσε ο Εισαγγελέας Ζακύνθου καθόσον είχε παρέλθει το όριο του αυτοφώρου.

Ανατροπή στα αίτια του θανάσιμου ξυλοδαρμού

Ένας φίλος του Αμερικανού τουρίστα, μιλώντας στο CBS, δίνει μία νέα διάσταση στο πως ξεκίνησε το τραγικό επεισόδιο, αναφέροντας πως αιτία του καβγά δεν ήταν η selfie με τη σερβιτόρα του καταστήματος.

Ο Astrid Von Ehren-McCray είπε ότι όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα και ένας άλλος φίλος τους έβαλαν τα ποτά τους σε λάθος τραπέζι. Τότε, δύο από τους συλληφθέντες άρπαξαν τα μπουκάλια μπίρας και αφού τα χτύπησαν πάνω στο τραπέζι σπάζοντάς τα, στη συνέχεια κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του Bakari.

Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι γνωστά... Ο νεαρός χτυπήθηκε τόσο που έπεσε αναίσθητος στο έδαφος. Παρόλα αυτά εκείνοι απτόητοι συνέχισαν να τον χτυπούν αποτελειώνοντάς τον.