Ελλάδα

«Εισβολή» του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή - Ελεύθεροι με εντολή Βούτση

«Εισβολή» του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή - Ελεύθεροι με εντολή Βούτση
Τα μέτρα ασφαλείας στον προαύλιο χώρο της Βουλής παραβίασε η αναρχική ομάδα του «Ρουβίκωνα» και πέταξε φειγ βολάν με αίτημα για αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή.

Με εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, και μετά από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τα άτομα που παραβίασαν νωρίτερα σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στον προαύλιο χώρο της Βουλής, θα αφεθούν ελεύθερα αφού προηγουμένως δώσουν τα στοιχεία τους.

roubik279681.jpg

*Μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «  Ρουβίκωνας » εισήλθαν στο προαύλιο της Βουλής και  έριξαν φειγ βολάν ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Συγκεκριμένα, περίπου 30 άτομα εισήλθαν στον, φυλασσόμενο κατά τα λοιπά, προαύλιο χώρο της Βουλής, όπου και ανήρτησαν πανό και πέταξαν φυλλάδια.

Περιπολικά της αστυνομίας περικύκλωσαν λίγη ώρα μετά τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας με στόχο την προσαγωγή τους. Παρά το γεγονός ότι αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή από τη ΓΑΔΑ να γίνουν προσαγωγές, τελικά άλλαξαν τα δεδομένα. Μετά απο επικοινωνία του προέδρου της Βουλής, καθώς το συμβάν έλαβε χώρα σε χώρο της δικαιοδόσίας του, με τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα, κρατήθηκαν απλά τα στοιχεία των μελών και αφέθηκαν, με εντολή του κ. Βούτση, ελεύθεροι

roubik179720