Ελλάδα

Εγκρίθηκε πρόγραμμα του Δ.Αθηναίων για ανάπτυξη, Τουρισμό, Πολιτισμό και Καινοτομία

Εγκρίθηκε πρόγραμμα του Δ.Αθηναίων για ανάπτυξη, Τουρισμό, Πολιτισμό και Καινοτομία
Η διαχειριστική αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο 2014-2020 ενέκρινε την πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Αθηναίων με άξονα την βιώσιμη ανάπτυξη,  τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Καινοτομία.

Οι δράσεις εντάσσονται στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (Ο.Χ.Ε.) Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) και έχουν ως στόχο την εφαρμογή αναπτυξιακών στρατηγικών σε περιοχές που, είτε παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα, είτε διακρίνονται από σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες

Η πρόταση του δήμου Αθηναίων με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 85 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει και αναπτυξιακές παρεμβάσεις των Δήμων Ν. Σμύρνης και Ταύρου-Μοσχάτου, σε μια κοινή αναπτυξιακή προσπάθεια που ξεπερνά τα στενά διοικητικά όρια του δήμου Αθηναίων.

Οι δράσεις αφορούν –μεταξύ άλλων- τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος/ ανάπλαση των πόλεων/ αναζοωγόνηση και απολύμανση υποβαθμισμένων περιβαλλοντικά εκτάσεων (12 εκατ. ευρώ), τη στήριξη της ενεργειακής απόδοσης, της έξυπνης διαχείρισης της ενέργειας και της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στα δημόσια κτίρια (9 εκατ. ευρώ), την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών (7,7 εκατ. ευρώ), τη διαχείριση αποβλήτων (7,6 εκατ. ευρώ), επενδύσεις στις υποδομές υγείας και τις κοινωνικές υποδομές (6,7 εκατ. ευρώ), δίκτυο B2B και B2C (6 εκατ. ευρώ).

Με έμφαση στον κοινωνικό πρόγραμμα εγκρίθηκαν δράσεις που αφορούν σε ολοκληρωμένη παρέμβαση για την απασχόληση των ευπαθών ομάδων (3,2 εκατ. ευρώ).

Επίσης, εγκρίθηκαν δράσεις που αφορούν σε κοινωνική οικονομία (2,5 εκατ. ευρώ), ενίσχυση πρασίνου σε κοινόχρηστους χώρους (3,5 εκατ. ευρώ), δημιουργία ποδηλατικών διαδρόμων (954.000 ευρώ) κ.α.