Ελλάδα

Ζάκυνθος: Οι γονείς του άτυχου αμερικανού τουρίστα σπάνε τη σιωπή τους για την άγρια δολοφονία

Ζάκυνθος: Οι γονείς του άτυχου αμερικανού τουρίστα σπάνε τη σιωπή τους για την άγρια δολοφονία
Έσπασαν τη σιωπή τους οι γονείς του Bakari Jaward Henderson, του 22χρονου Αμερικανικού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στις 7 Ιουλίου στη Ζάκυνθο

Μιλώντας στο CBS, η μητέρα του άτυχου νεαρού, Jill, και ο ο πατέρας του, Phil Henderson είπαν ότι ο γιος τους αισθανόταν πιο άνετα στο εξωτερικό από ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θεώρησε ότι ήταν πιο ασφαλές για εκείνον να είναι στην Ευρώπη και στο εξωτερικό» είπε η Jill αναφερόμενη στα πρόσφατα κρούσματα ρατσιστικής βίας κατά Αφροαμερικανών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην Αμερική.

Οι γονείς του Bakari, είπαν πως ο 22χρονος βρισκόταν στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει ένα πρότζεκτ, σύμφωνα με το οποίο θα ξεκινούσε δική του σειρά ρούχων.

{https://twitter.com/CBSThisMorning/status/900553358636974080}

Το χρονικό της δολοφονίας

Tο τραγικό συμβάν έγινε μετά από έντονο διαπληκτισμό του νεαρού Αμερικανού με αλλοδαπό πάνω στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά. Τα αίματα άναψαν περισσότερο με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να πιαστούν στα χέρια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη συνέχεια του καβγά, στο πλευρό του αλλοδαπού βρέθηκαν αρκετοί φίλοι, οι οποίοι καταδίωξαν τον άτυχο Αμερικανό τουρίστα και στην συνέχεια τον χτύπησαν. Ένα από αυτά τα χτυπήματα αποδείχτηκε μοιραίο, καθώς ο άτυχος άντρας έμεινε αναίσθητος.

Στη συνέχεια, ο νεαρός τουρίστας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.