Ελλάδα

Οι Anonymous διέρρευσαν έγγραφα της ΤτΕ - Δημόσια αναρτημένα λέει η Κεντρική Τράπεζα

Οι Anonymous διέρρευσαν έγγραφα της ΤτΕ - Δημόσια αναρτημένα λέει η Κεντρική Τράπεζα
Σε διαρροή εγγράφων της Τράπεζας της Ελλάδος προχώρησαν οι Anonymous Greece όπως ανακοίνωσαν στην σελίδα τους στο Facebook. Πρόκειται για έγγραφα τύπου excel, powerpoint και pdf, ππου αφορούν σε μελέτες, έρευνες και στοιχεία του τραπεζικού ιδρύματος. Η Τράπεζα της Ελλάδας με ανακοίνωση της κάνει γνωστό ότι τα αρχεία αυτά που διέρρευσαν είναι δημόσια

Οι Anonymous πριν την διαρροή των εγγράφων είχαν χθες προχωρήσει σε απειλές, ξανά μέσω της σελίδας τους στο Facebook μετά την κυβερνοεπίθεση που είχαν εξαπολύσει και υποκλέψει αρχεία μεγέθους 10GB από κρατικούς server και συγκεκριμένα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα αρχεία που έως τώωρα έχουν ανεβάσει σε ειδική ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων, δεν περιλαμβάνουν κάποια ουσιαστική αποκάλυψη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και αριθμούν πάνω από 2.000. Σίγουρα όμως θα προκαλέσει προβληματισμό ότι οι Anonymous μπόρεσαν και είχαν πρόσβαση στα αρχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εκτός από μελέτες και διάφορες φόρμες αιτήσεων περιλαμβάνονται αρχεία που αναρτούνται στην «Διαυγεια» και είναι σε όλους προσβάσιμα.

Όπως αναφέρουν οι Anonymous οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω των μεγάλων μεγεθών τους.

Οι Anonymous είχαν εκτοξεύσει απειλές κατά διαστήματα κατά του ΕΟΠΥΥ και της Τράπεζας Πειραιώς μετά την κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η  σχετική ανάρτηση η οποία έχει και το λινκ για το κατέβασμα των πρώτων αρχείων των εγγράφων.