Ελλάδα

Τόσκας: Έτσι φτάσαμε στον Λεμπιδάκη

Τόσκας: Έτσι φτάσαμε στον Λεμπιδάκη
«Χθες έγινε γνωστός στις αστυνομικές αρχές ο τόπος κράτησης του απαχθέντος επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν πληροφορίες από τα κινητά τηλέφωνα των δραστών λέγοντας ότι έγιναν παρακολουθήσεις και κινητών τηλεφώνων και προσώπων.

Ο κ. Τόσκας επισήμανε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η επιχείρηση ήταν αναίμακτη. Υπογράμμισε επίσης ότι η σημερινή μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ στέλνει ένα μήνυμα παραδειγματισμού σε όλους τους επίδοξους απαγωγείς.

Να σημειωθεί ότι εμφανώς καταβεβλημένος και αδυνατισμένος, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είπε στους αστυνομικούς ότι «μου άλλαξαν πέντε κρησφύγετα, αυτό που με βρήκατε ήταν το έκτο. Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στο χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί. Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο, ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μία κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο. Δεν έβλεπα όμως ούτε από πού έβγαινα ούτε που έμπαινα. Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γυρίσανε μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δε μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε».

Επίσης φέρεται να είπε ότι πλέον δεν πίστευε ότι θα βγει ζωντανός από αυτή την περιπέτεια.