Ελλάδα

Χειροπέδες σε παιδόφιλο, ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στο Πόρτο Ράφτη

Χειροπέδες σε παιδόφιλο, ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στο Πόρτο Ράφτη
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το αρρωστημένο πάθος του ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στο Πόρτο Ράφτη ο οποίος συνελήφθη με τις κατηγορίες της πορνογραφίας ανηλίκων και των πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το αρρωστημένο πάθος του ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στο Πόρτο Ράφτη ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της πορνογραφίας ανηλίκων και των πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων!

Η άκρη του νήματος για τη δράση του άνδρα αυτού ο οποίος, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, βρέθηκε από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α. στελέχη του οποίου τον εντόπισαν να κατέχει και να έχει πρόσφορα προς διαμοιρασμό, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη στο σπίτι του ιδιοκτητη του μίνι μάρκετ! Έτσι το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του και βρήκαν και κατάσχεσαν τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα USB και τρία κινητά τηλέφωνα.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα συγκεκριμένα ηλεκτρονικά μέσα βρέθηκαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων καθώς και χρηματικών συναλλαγών, που πραγματοποιήθηκαν μέσω εταιρείας χρηματικών εμβασμάτων προς χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, με σκοπό την αγορά σχετικού πρωτογενούς υλικού!

Όλα αυτά τα πειστήρια εστάλησαν στο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο άνδρας παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Η είδηση η οποία μεταδόθηκε αστραπιαία στην ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Ράφτη, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, ιδιαίτερη ανησυχία στους γονείς οι οποίοι ζητούν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα του δράστη. Διευκρινίζεται ότι για τη δημοσιοποίηση, από την αστυνομία, του ονόματος και της φωτογραφίας του δράστη, απαιτείται εισαγγελική εντολή!

Πηγή: notioanatolika.gr