Ελλάδα

Απορρίφθηκε η ένσταση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών

Απορρίφθηκε η ένσταση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών
Βγήκε η απόφαση της ένστασης που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών επί της αρχικής απόφασης για συνέχιση προφύλακισής τους στις φυλακές της Αδριανούπολης, στην Τουρκία

Δυσάρεστα νέα για τους Έλληνες στρατιωτικούς, αφού πριν λίγα λεπτά το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανούπολης απέρριψε την ένσταση κατά της απόφασης για διατήρηση της προφυλάκισης τους στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, στο οποίο είχαν προσφύγει οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές, αποφάνθηκε σήμερα ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την ένσταση, αφού την απόφαση είχε λάβει το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως στο οποίο και παρέπεμψε την αίτηση.

Το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως επιλήφθηκε άμεσα της ένστασης, την οποία και απέρριψε με την ίδια αιτιολογία, που είχε λάβει προχθές. Με αυτή την απόφαση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, περιμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου ούτως ώστε ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεσή τους.

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu μεταδίδει, μάλιστα, την είδηση ότι το ένταλμα σύλληψης των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών παραμένεκ μέσα στα νόμιμα όρια των διατάξεων του δικαστικού ελέγχου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών είχαν υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε από τον Τούρκο δικαστή.

Όσον αφορά τη σχετική απόφαση, ο δικαστής τη στοιχειοθέτησε ως εξής:

είχαν βρεθεί ήδη πολλά ύποπτα στοιχεία

δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία

δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες των ψηφιακών στοιχείων

και από την προηγούμενη απόφαση προφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις έρευνες. Αρα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι.

Άγνωστο δε παραμένει πόσο καιρό θα παραμείνουν στη φυλακή οι δύο Έλληνες.