Παιχνίδια Εξουσίας

Το δίλημμα Καραμανλή - Σαμαρά και ο στόχος των τηλεφωνημάτων Μητσοτάκη

Το δίλημμα Καραμανλή - Σαμαρά και ο στόχος των τηλεφωνημάτων Μητσοτάκη
Γιατί η πολιτική λογική λέει ότι δεν θα παραστούν - Οριστική απόφαση δεν φαίνεται να έχουν λάβει.

Θα λειτουργήσει ή θα μετατραπεί σε μπούμερανγκ τα τηλεφωνήματα- «έμμεσος εκβιασμός» του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να παραβρεθούν στο πάρτι που οργανώνει την Παρασκευή το βράδυ στα ιστορικά γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της;

Οι δυο πρώην πρωθυπουργοί μετά το τηλεφώνημα Μητσοτάκη βρίσκονται ενώπιον ενός σημαντικού διλήμματος. Αν παραστούν θα πρέπει να χειροκροτούν τον πρωθυπουργό στα όσα λέει, «νερώνοντας» ή και υπονομεύοντας την έως τώρα στρατηγική αντιπαράθεσής τους με το Μαξίμου και την ακολουθούμενη πολιτική. Αν δεν παραστούν, αγνοώντας το προσωπικό τηλεφώνημα Μητσοτάκη, το χάσμα που θα δημιουργηθεί θα είναι αγεφύρωτο. Επιπλέον, αν δεν παραστούν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί δεν θα παραστούν και κάποιοι βουλευτές, παρά την πανκινητοποίηση που γίνεται από την ηγεσία του κόμματος ώστε η συγκέντρωση να δημιουργήσει την εικόνα της ενότητας.

Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, «παίζει τα ρέστα του» με το τηλεφώνημα, καθώς αν δεν γίνει αποδεκτή η πρότασή του, θα εκληφθεί ως ...«γράψιμο» προσωπικά του ιδίου.

Οριστικοί απόφαση οι δυο πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν λάβει, επιδιώκουν όμως η στάση τους να είναι κοινή.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε μια πρόβλεψη για το τι θα πράξουν Καραμανλής και Σαμαράς θα σας λέγαμε πως γέρνουν πως την πλευρά του «όχι». Να αγνοήσουν δηλαδή την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να μην παραστούν στην εκδήλωση, παρότι αποτελούν σάρκα εκ της σαρκός της Νέας Δημοκρατίας. Επαναλαμβάνουμε όμως, οριστική απόφαση (που να την γνωρίζουν κι άλλοι) δεν έχουν λάβει.