Ελλάδα

Πρέβεζα: Ισόβια στο συζυγοκτόνο με το σκεπάρνι

Πρέβεζα: Ισόβια στο συζυγοκτόνο με το σκεπάρνι
Η τελευταία πράξη του δράματος με τη δολοφονία της 27χρόνης από τον 34χρόνο σύζυγό της στο χωριό Πέτρα της Πρέβεζας τον Ιούνιο του 2017 παίχθηκε τη Δευτέρα 7 Μάη 2018 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ιωαννίνων με την καταδίκη του συζυγοκτόνου σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά.

Ο συζυγοκτόνος το βράδυ της 12ης Ιουνίου 2017, χτύπησε τη σύζυγό του στο κεφάλι με ένα σκεπάρνι. Η άτυχη γυναίκα είχε μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιωαννίνων με έξι χτυπήματα στο κεφάλι και τον αυχένα. Όμως λίγες ημέρες μετά, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και υπέκυψε στα τραύματά της.

Ο 34χρόνος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Συγκλονιστικές ήταν οι καταθέσεις της οικογένειας του θύματος, ενώ κατηγορούμενος πριν η έδρα βγάλει την τελική ετυμηγορία, ζήτησε συγνώμη για την πράξη του από την οικογένεια της 27χρονης, αλλά και από την μικρή του κόρη.

Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και η απόφαση της έδρας ήταν ισόβια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό