Ελλάδα

Βούλιαξαν χωριά στη Θεσσαλονίκη: Έσπασε φράγμα - Eπιχείρηση διάσωσης 30 ατόμων

Photo: Αρχείο dikaiologitika News Photo: Αρχείο dikaiologitika News
Συναγερμός χθες το βράδυ στην Πυροσβεστική λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή του Σταυρού και των Βρασνών του δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκη. Διάσωση 28 ατόμων.

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας χτύπησε κατά την διάρκεια της νύχτας τον δήμο Βόλβης του νομού Θεσσαλονίκης. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα, έντονα στο Σταυρό και στα Νέα Βρασνά, όπου η Πυροσβεστική επιχείρησε για να απεγκλωβίσει τουλάχιστον 30 άτομα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα, έντονα στο Σταυρό και στα Νέα Βρασνά, όπου η Πυροσβεστική επιχείρησε για να απεγκλωβίσει τουλάχιστον 30 άτομα.

Η βροχόπτωση ήταν τόσο ισχυρή και στις δύο περιοχές που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 200 κλήσεις, ενώ οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τουλάχιστον 30 άτομα, μεταξύ τους μια έγκυο καθώς επίσης και ένα βρέφος 10 μηνών.

Σύμφωνα μάλιστα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Μανώλη Τσολάκη, η στάθμη του νερού έφτασε ή ακόμη και ξεπέρασε σε κάποιες περιοχές το μισό μέτρο.

Η μορφολογία του εδάφους και της περιοχής είναι τέτοια, που τα νερά δεν μπόρεσαν να βρουν «διέξοδο» προς τη θάλασσα με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται μέσα στον οικισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Σταυρό το νερό ξεπέρασε το μισό μέτρο.