Ελλάδα

Διακοπή ρεύματος: Σοβαρό το πρόβλημα, πότε εκτιμά ο ΑΔΜΗΕ ότι θα επανέλθει

Διακοπή ρεύματος: Σοβαρό το πρόβλημα, πότε εκτιμά ο ΑΔΜΗΕ ότι θα επανέλθει
Διακοπή ρεύματοςΔιακοπή ρεύματος: Σε μια ώρα το αργότερο θα έχει αποκατασταθεί η ομαλή ηλεκτροδότηση στην Αττική, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές του ΑΔΜΗΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Χωρίς ρεύμα είναι εδώ και λίγη ώρα πολλές περιοχές της Αττικής.Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα οφείλεται στην υψηλή τάση που επηρεάζει την ηλεκτροδότηση από Γλυφάδα μέχρι και Κηφισιά.

Πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής εξαιτίας της εκτεταμένης διακοπής ρεύματος που έχει προκληθεί εδώ και περίπου μία ώρα.

Λόγω της διακοπής ρεύματος προβλήματα έχουν σημειωθεί στην κίνηση των οχημάτων καθώς δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 100 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ

Οι διακοπές ρεύματος είναι γενικευμένες με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές τόσο στα νότια όσο και στα βόρεια προάστια να επικρατεί αλαλούμ. Εκτός λειτουργίας και η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ πρόκειται για βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ήδη είναι καθ' οδόν συνεργεία για την αποκατάσταση της βλάβης.

Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ. «Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις», σημειώνεται.

Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη στο σταθμό υψηλής τάσης της Παλλήνης.

Φανάρια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, συναγερμοί έχουν αρχίσει να χτυπάνε, ενώ ανάστατοι είναι καταστηματάρχες αφού πολλοί έχουν ευπαθή προϊόντα. Το ρεύμα έχει κοπεί σύμφωνα με μαρτυρίες σε Αλιμο, Αργυρούπολη αλλά και σε περιοχές όπως Μαρούσι, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Κηφισιά, Γλυφάδα, Παγκράτι. Το πρόβλημα όπως όλα δείχνουν είναι γενικευμένο και σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε από έκρηξη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην Παλλήνη.