Ελλάδα

Απαγωγή στην Κύπρο: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των παιδιών στην αστυνομία - ''Καθίστε αλλιώς θα σας σκοτώσω''

Απαγωγή στην Κύπρο: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των παιδιών στην αστυνομία - ''Καθίστε αλλιώς θα σας σκοτώσω''
Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό των δύο 11χρονων αγοριών, που απήχθησαν σήμερα (25.09.2018) το πρωί από το σχολείο τους, στη Λάρνακα, έρχονται στο «φως» νέα στοιχεία για τον τρόπο που ενήργησε ο δράστης αλλά και πως έφτασαν οι αστυνομικοί στα ίχνη των παιδιών και την σύλληψη του δράστη. Τα παιδιά ήταν σε κατάσταση σοκ, αμέσως μετά τον εντοπισμό τους. Σοκάρουν οι αποκαλύψεις τους στην αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα 11χρονα αγόρια εξιστόρησε στην Αστυνομία όλα όσα έγιναν το πρωί που τους προσέγγισε ο άγνωστος άντρας.

Όπως ανέφερε ο 11χρονος τους προσέγγισε αναφέροντας ότι είναι ο νέος δάσκαλος Γεωγραφίας και τους είπε να τον ακολουθήσουν για να τον βοηθήσουν να μεταφέρει βιβλία, τους έβαλε με τη βία στο αυτοκίνητο του αναφέροντας τους χαρακτηριστικά «Κάτσετε αλλιώς θα σας σκοτώσω».

O 35χρονος ύποπτος φέρεται να είναι νοσηλευτής και να εργαζόταν μαζί με τον πατέρα του ενός παιδιού και τη μητέρα του δεύτερου 11χρονου. Κάτι που δείχνει ότι ήταν σχεδιασμένη η αρπαγή των δύο παιδιών.

Ο άνθρωπος που ειδοποίησε την Αστυνομία ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με έναν γείτονα. Επιπλέον του είπε ότι είδε τον φερόμενο δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα μόλις έφθασαν στην πολυκατοικία οι δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα όπου εντόπισαν το δράστη με τα δύο παιδιά. Εξερχόμενα τους διαμερίσματος τα παιδιά ήταν σοκαρισμένα και αφυδατωμένα. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε. "Ο ένας αστυνομικός, μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία, τού ζήτησε βοήθεια. Άνοιξαν την πόρτα του, μπήκαν μέσα και μετά άκουσα φωνές ότι ήταν τα παιδιά μέσα. Τα παιδιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ήταν σαν ναρκωμένα όπως τόνισε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μιλώντας στις κάμερες, ο άνθρωπος ο οποίος έδωσε τις πληροφορίες στην Αστυνομία, ανέφερε ότι συνέδεσε τις περιγραφές που άκουγε από την Αστυνομία και ταύτισε την περιγραφή με τον άνθρωπο ο οποίος είδε τον φερόμενο απαγωγέα των παιδιών. Μου κίνησε την περιέργεια, άκουσα την περιγραφή»

ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΥΠΡΟΣ

 Έναν άνδρα που βρισκόταν σήμερα (25.09.2018) το πρωί έξω από το σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα, από όπου απήχθησαν τα δύο 11χρονα αγόρια, είδε ο αυτόπτης μάρτυρας, Γιώργος Βασιλείου.

Όπως είπε ο κ.Βασιλείου, είδε κάποιον άγνωστο έξω απ’ το σχολείο, στη Λάρνακα, το πρωί, γύρω στις 07.00, να κρατά σημειώσεις έξω από το σχολείο.

«Το πρωί σηκώνομαι και περπατώ γύρω απ’ το σχολείο. Γύρω στις 7.00 είδα κάποιον να περπατά σιγά σιγά με σκούρα μπλε ρούχα και λίγο παχουλός. Όταν επέστρεψα είδα κάποιον και μελετούσε κάτι και έπιανε σημειώσεις… Δεν τον είδα να μπαίνει στο σχολείο. Πρώτη φορά τον είχα δει. Δεν είδα καλά ούτε το πρόσωπό του. Φορούσε σκούρα ρούχα, μπλε, κρατούσε μια τσάντα πάνω του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ.Βασιλείου.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας προκειμένουν να υποβληθούν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Επισημαίνεται ότι άνθρωπος που ειδοποίησε την Αστυνομία ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία προσομοίαζαν με ένα γείτονα.

Επιπλέον του είπε ότι είδε τον φερόμενο δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα μόλις έφθασαν στην πολυκατοικία οι δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα όπου εντόπισαν το δράστη με τα δύο παιδιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο δράστης δεν έφερε αντίδραση στη διενέργεια έρευνας στο διαμέρισμά του, συνεργάστηκε αμέσως με τους αστυνομικούς ενώ ανέφερε ότι χορήγησε ηρεμιστικές ουσίες στα παιδιά.

Αρχηγός Αστυνομίας: Η Αστυνομία είναι ο κόσμος και ο κόσμος είναι η Αστυνομία

Σε δηλώσεις του ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου μετά τον εντοπισμό των δύο παιδιών που είχαν απαχθεί σήμερα στη Λάρνακα, καθώς και τη σύλληψη του υπόπτου, ανέφερε ότι, υπήρξε άμεση κινητοποίηση, λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα και υπήρξε ανάκληση προσωπικού.

Ευχαρίστησε επίσης, όλα τα μέλη της Αστυνομίας που πραγματικά έδειξαν μια άρτια επαγγελματική συμπεριφορά, αξιοποίησαν κάθε πληροφορία που ερχόταν, αλλά πάνω απ΄ όλα ευχαρίστησε τον κόσμο γιατί όπως ανέφερε, ο κ. Χρυσοστόμου, η συνεργασία του ήταν καταλυτική σε ότι αφορά το αποτέλεσμα της υπόθεσης.

Μία υπόθεση που για την Αστυνομία, τώρα ξεκινά σε ότι αφορά το ανακριτικό έργο. Πρόσθεσε παράλληλα, ότι ήταν δεκάδες οι πληροφορίες που έφθαναν στην Αστυνομία, από το πρωί και η κάθε μία από αυτές τύγχανε τη επιβεβλημένης ανάλυσης και επεξεργασίας και φθάσαμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Τέλος, τόνισε ότι η Αστυνομία είναι ο κόσμος και ο κόσμος είναι η Αστυνομία. Μόνο μέσα από τη συνεργασία Αστυνομίας – πολιτών, μπορούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα και μέσα από τη συνεργασία αυτή, το όφελος το έχει η ίδια η κοινωνία. Ιδού το αποτέλεσμα.

Ασφαλείς αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο SigmaLive ότι ο μεσήλικας άνδρας είχε προσεγγίσει συνολικά 5 παιδιά, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή με τα άλλα δυο παιδιά που άρπαξε ο φερόμενος δράστης. Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 07.30 το πρωί, πριν το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού.